Суспільство (відео)

Чернігівські синоптики розказали, коли похолодає (Відео)

Календарне літо минуло, проте остаточно здавати свої позиції ця пора року не бажає, продовжуючи дарувати спеку і сонце. Проте, за словами синоптиків, сьогодні минають останні дні, коли позначки термометрів можуть сягати 30 градусів і вище.

«По п’ятницю включно очікується погода без опадів. На вівторок ще спекотно, до 30 градусів. Потім поступово температура знижуватися, на вихідні знизиться до 23-25 градусів удень. І в суботу, неділю подекуди очікуються невеликі дощі», — Ігор Гльоза, завідувач сектору метеопрогнозів Чернігівського обласного центру з гідрометеорології.

Наступного тижня очікується температурна гойдалка. Температура вдень то підвищуватиметься до 26-28, то зменшуватись до 18-20 градусів. Періодично дощі. А щодо довгострокових прогнозів на осінь чернігівські синоптики утримуються.

«Це все 50 на 50. Це не прогноз, а «вгадав» – «не вгадав». Дуже багато чинників впливають на погоду, і на такий тривалий час щось реальне сказати не можемо. Такими довготривалими прогнозами займаються інститути, вчені. Це не рівень обласного центру, не рівень простого синоптика», — Ігор Гльоза, завідувач сектору метеопрогнозів Чернігівського обласного центру з гідрометеорології.

Загалом різноманітні всеукраїнські прогнозисти обіцяють, мабуть, за принципом «вгадав» – «не вгадав» теплу осінь із нерегулярними дощами. Морози прийдуть до України лише наприкінці листопада.

Журналіст Олег Дешура

Оператор Дмитро Дриганов

Ще статті по темі

Back to top button