Суспільство (відео)

Бійка за ліс, сварки та мітинги: як проходила передноворічна сесія міської ради (Відео)

Остання цьогорічна сесія міської ради розпочалася з мітингу жителів мікрорайону Савчука. Вони вимагали від міської ради запобігти новому будівництву та зняти питання про зведення багатоповерхівок із порядку денного.

«Минулої сесії було прийняте рішення про те, що, поки не проведуть громадські слухання, це питання знімають з порядку денного. І виносять лише потім, коли пройдуть громадські слухання, які не пройшли. Забудовник не захотів із нами спілкуватися. Я не розумію, як узагалі це питання потрапило на цю сесію», — житель мікрорайону Савчука Михайло.

«Тільки проти забудови. Там ніде будувати, розставляти будівельну техніку ніде. І за планом дитячий майданчик переносять просто мені під вікно, у квітник під балконами», — житель мікрорайону Савчука Костянтин.

«Будинки побудовані на насипному ґрунті, колись були великі розливи, цей район насипався повністю – це пісок. Тому, якщо будувати та бити палі, то це дійсно загроза», — жителька мікрорайону Савчука Юлія.

«Савчука – це не місце для будівництва поверхівок. Там дуже щільна забудова, тож приліпити або прибудувати, або впхнути ще одну багатоповерхівку серед житлових будинків – це просто нахабно і по-варварськи», — депутат міської ради («Наш край») Наталія Хольченкова.

Місцевим жителям вдалося переконати міську владу зняти це питання з розгляду. Та, як з’ясувалося, мер уже вивчав ситуацію із забудовою мікрорайону.

«Ми дивилися на цю ситуацію. Отже, з технічного погляду, можна робити що завгодно. Можна будувати і прибудовувати, якщо підійти творчо до цього питання, то до обласної державної державної адміністрації», — чернігівський міський голова Владислав Атрошенко.

Під час розгляду питання про долю лісопарку «Ялівщина» за вирубку лісових насаджень активно виступили представники «Соціалістичної партії», які активізувалися напередодні виборів. Очільник обласного осередку політсили Дмитро Зінін напав на громадського активіста Олександра Гашпара, який був проти затвердження цього питання. Адже в парковій зоні планують збудувати готельно-розважальний комплекс, котеджі та багатоповерхівки.

«Ця територія, де планується забудова, належить до памяток археології національного значення і будувати там зараз не можна, не можна змінити цільове призначення. Тому зараз виникла потреба у деяких посадових осіб внести ці доопрацювання та затвердити їх», — громадський активіст Олександр Гашпар.

До сесійної зали довелося викликати поліцію. Проте питання ухвалили з правками, які вніс секретар міської ради Максим Черненок. Аби уникнути непорозумінь між владою та людьми, він запропонував провести громадські обговорення та залучити до вивчення питання експертів. Загалом депутати ухвалили понад 20 питань.

Також на сесії планували розглянути кадрові питання та призначити Юлію Свириденко, яка обіймала посаду першого заступника голови ОДА, заступником міського голови. А от Олександр Ломако невдовзі може стати першим заступником мера.

Журналіст Ольга Лазун

Оператор Дмитро Дриганов

Ще статті по темі

Один коментар

  1. ПОДТЯГИВАЙТЕ НАРОД ПОДСТРАХУЕМ, РАЗЛОМАТЬ ПОВЫКИДЫВАТЬ ЗАБОРЫ ,ТЕХНИКУ, НЕ ВОПРОС ПОКА МОЗГИ НЕ НАРОСТУТ, А У КОГО — ИЛИ АРХИТЕКТОРА ИЛИ МЕРА, У ЗАСТРОЙЩИКА ИХ НЕТ И НЕ БУДЕТ.

Back to top button