Суспільство (відео)

«Бійця прострелили кулею через легені, з боку на бік»: десантники «Півночі» про армійські будні (Відео)

«Прострелили нашого хлопця з 58-ї бригади, кулею через усі легені, з боку на бік. Наша дівчина змогла його доставити за 45 хвилин до Севєродонецького госпіталю. Надали допомогу. Вижив», — начальник Чернігівського військового шпиталю, полковник медичної служби Олександр Слєсаренко.

Так у військовому шпиталі відзвітували про виконання свого обов’язку на Донбасі, під час якого чернігівським медикам вдавалося рятувати більшість тяжкопоранених бійців.

Армійська спільнота Чернігівщини спільно з ветеранами-десантниками громадської організації «Північ» підбивала підсумки своєї роботи в зоні АТО та провела нараду про свою соціально спрямовану діяльність. А такої за нинішній рік було чимало: і футбольний турнір серед допризовної молоді, і збори з територіальної оборони, і, звісно ж, святкування Дня десантників.

«Із повним сприянням командирів у нас цей захід вдався найкраще за всіх по Україні. А натхненниками сьогодні є наші хлопці, які служать в АТО, які повернулись з АТО, які сьогодні разом із нами переживають цю війну», — голова громадської організації Спілка ветеранів-десантників «Північ» Володимир Ткач.

«Ми організували спільний турнір цього року. Найголовніше в цьому турнірі було те, що брала участь тільки допризовна молодь», — голова Чернігівської обласної федерації футболу Геннадій Прокопович.

«Зараз значно краще, коли ми хлопців цих починаємо витягувати від комп’ютерів. І вони більше на природі, більше займаються спортом. А спорт – це дійсно життя», — Віталій Покотило, заступник Командувача військ оперативного командування «Північ».

Крім цього нинішні військові та ветерани-десантники розпочали підготовку до свого професійного свята – Покрови, Дня захисника Вітчизни. Патріотичні ініціативи підтримує народний депутат України Валерій Давиденко.

«Покрова завжди була святинею для наших козаків. Бажаю, щоб наші сучасні козаки отримували її благословення, її захист. Прийшли додому живими, здоровими», — Тетяна Терещенко, помічник народного депутата України Валерія Давиденка.

Загалом військове братство Чернігівщини вкотре показало свою згуртованість між нинішньою армією і бойовими товаришами-відставниками, сьогодні об’єднаними в громадську спільноту «Північ».

Читайте новини ЧЕline у соціальних мережах Instagram та Facebook.

Ще статті по темі

Back to top button