Суспільство (відео)

Бізнесові розправи та ліквідація відділів: в Іванівці провели чергову сесію (Відео)

Дискусіями та суперечками ознаменувалася чергова сесія Іванівської сільської ради. Зокрема, жваве обговорення викликало питання про ліквідацію відділу земельних відносин, архітектури, комунальної власності та послуг.

«Щодо архітектури повноважень нема і жодних питань із архітектури відділ не вирішує. Комунальними послугами займається юрист і керуюча справами. – У нас юриста немає. – Послугами займається перший заступник. Залишаються тільки земельні питання. У нас є ЦНАП і цими питаннями займається адміністратор»,- Олена Швидка, іванівський сільський голова.

«ЦНАП, відповідно до закону про адміністративні послуги, не надає жодної адміністративної послуги. Адміністратор є посередником між заявником і виконавцем послуги. Тобто виконувати адміністративну послугу має виключно посадова особа органу місцевого самоврядування»,- Сергій Гарус, іванівський сільський голова (2016–2020 рр.).

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Депутати облради відвідали Бахмацьку громаду

Під час пленарного засідання депутати також наголосили на тому, що на постійних комісіях вони не могли розглянути проєкт рішення, що стосувався питання ліквідації цього відділу.

«Ірина Олександрівна зачитала з папірця. Жодного проєкту рішення не було. Принаймні на бюджетній комісії цього не було. Ірина Олександрівна, був проєкт рішення? – Проєкту не було»,- Марія Боярченко, депутат Іванівської сільської ради.

«Згідно з вашим регламентом, який ви прийняли, пропозиція комісії розглядається виключно на сесії. У вас відбувається ось що: пропозиція комісії іде на розгляд іншої комісії. Нормою якого пункту регламенту це передбачено? Це є беззаконний акт. Бо на сьогодні ліквідація одного відділу тягне за собою низку інших питань. Чомусь сільська рада зовсім не реєструє земельні ділянки, роздача земель відбувається за принципом «свій – чужий»,- Сергій Гарус, іванівський сільський голова (2016–2020 рр.).

Тепер у сільській раді буде відділ економіки і землекористування.

«Рішення прийнято».

Начальник земельного відділу Віталій Довбах каже, що ліквідація лише нашкодить громаді. За його словами, активні дії щодо цього почалися після того, як він виступав за врегулювання земельних питань і проведення інвентаризації в громаді.

«Коли стало відомо, що відділ почав працювати з аудитом землі, то оця група депутатів, розуміючи, що можуть випливти обставини, які їм невигідні, нічого не придумала іншого, як звільнити мене шляхом ліквідації самого відділу. Один відділ у громаді – це відділ земельних відносин, архітектури, комунальної власності та послуг, який забезпечував наповнюваність бюджету. Решта відділів лише витрачає кошти. Оскільки люди, про яких я говорю, не зацікавлені в розвитку громади, їм треба дистабілізувати роботу громади,щоб реалізувати свої задуми»,- Віталій Довбах, начальник відділу земельних відносин, архітектури, комунальної власності та послуг Іванівської сільської ради.

За словами Віталія Довбаха, група депутатів, про яку він говорить, уже намагалася вирішувати особисті земельні питання в минулій каденції.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Суд пом’якшив запобіжний захід Журману, якого затримали на хабарі

«Але коли я прийшов на посаду, то картинка змінилася. Дійшло до того, що депутати блокували ці питання, бо не могли повернути в тому руслі, яке їх цікавило. Прийшли нові вибори – і ця групка депутатів завела кишенькового голову, заступників, секретаря, маючи більшість депутатського корпусу, знову продовжували робити ті вчинки. Але знову відділ під моїм керівництвом став на заваді цьому. Тому і було прийнято рішення ліквідувати відділ. Це бізнесова розправа. Люди хочуть робити бізнес за рахунок громади»,- Віталій Довбах, начальник відділу земельних відносин, архітектури, комунальної власності та послуг Іванівської сільської ради.

Також депутати обговорили питання про надання права оренди міжпайових доріг, що знаходяться на території громади, на 49 років.

«Довбах Віталій, коли збирали аграріїв, пояснив, що 49 років – це незаконно. Він навів витяг із закону, що має бути перероблено на 7 років»,- Олександр Єрмак, громадський активіст.

«Конкретно за польові шляхи вказано термін 7 років. Нема ні більше, ні менше. Є 7 років»,- Віталій Довбах, начальник відділу земельних відносин, архітектури, комунальної власності та послуг Іванівської сільської ради.

Загалом під час сесії обговорили 29 питань. Серед них – зміни до бюджету громади, програма соціального захисту населення та багато інших.

Отримуйте оперативні новини Чернігівщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал – https://t.me/CheLineTv

Ще статті по темі

Back to top button