Суспільство (відео)

Благодійні вечорниці в Чернігові – містян запрошують на гуляння (Відео)

Скуштувати калиту, поворожити на судженого, весело провести час із друзями та дізнатися, якими були вечірки наших пращурів – у Чернігові відбудуться благодійні українські вечорниці на сучасний лад.

«Обов’язково будуть ворожіння, також буде калита.

Це традиційний хліб, на честь якого також називають ці вечорниці. Це такий великий здобний бублик, який підв’язують на мотузку і під грайливу музику від нього потрібно відкусити.

Ми обіцяємо неймовірну атмосферу, яка була в давнину, і це гарантовано буде в рази краще»,- Юлія Туровець – членкиня ГО «ФРІ. Чернігів».

Такий захід у Чернігові відбувається не вперше, традицію святкування започаткували ще до повномасштабного вторгнення, а в сучасних реаліях захід перетворився на благодійний.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У громадах Чернігівщині облаштували пункти Незламності

«Ми одними з перших у Чернігові почали проводити такі заходи. Основна мета – осучаснення старих традицій і повернення їх у вжиток саме в Чернігові. 

Ми намагаємося залучити інформацію про те, якими раніше були наші традиції, про важливість мови та культури загалом. Це важливий пласт того, аби показати людям, наскільки наразі важливо повертатися до свого коріння і розуміти, як важливо не забувати про те, що було колись, повертати його в сьогодення»,- Юлія Туровець – членкиня ГО «ФРІ. Чернігів».

Цьогорічні вечорниці в Чернігові благодійні – всі виручені кошти підуть на закупівлю необхідних матеріалів для виготовлення окопних свічок. Мінімальна вартість донату для участі – 20 гривень, важливо також попередньо зареєструватися на захід.

«Обмежень у віці немає, ми будемо раді бачити всіх, але варто зважати на те, що основний пласт, який відвідує наші заходи, – молодь. Якщо вам буде комфортно в такій атмосфері, то я буду щиро рада бачити всіх і кожного»,- Юлія Туровець – членкиня ГО «ФРІ. Чернігів».

Отримуйте оперативні новини Чернігівщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал – https://t.me/CheLineTv

Журналіст Таліна Тарасенко

Оператор Сергій Бутько

Ще статті по темі

Back to top button