Суспільство (відео)

Блювота та втрата свідомості: як врятувати свого улюбленця від перегріву (Відео)

Для Світлани та її улюбленця Марлі пляшка води – це обов’язковий атрибут, коли вони йдуть на прогулянку у спеку. Дівчина завжди носить із собою і спеціальну тарілку для свого бігля, аби йому було зручніше пити. Вона каже, що краще запобігти перегріву, ніж потім рятувати собаку.

«Ще я знаю такий маленький лайфхак – це теж треба брати пляшку з водою і мазати йому отут лоба, мазати животик. І тоді він не так нагрівається на сонці. Це його охолоджує»,- Світлана Білоус, власниця собаки.

Аби не допустити перегріву тварини, ветеринар із 25-річним стажем Владислав Дем´яненко радить часто поїти чотирилапих і купати їх. Це може бути як ванна, так і природна водойма. Однак тут краще бути обережним та обирати ті місця, де нема водоростей, адже тварина може ними отруїтися. Гризунів можна просто обливати водою. Якщо перегрів усе ж такий настав, то треба реагувати якомога швидше. Спершу варто дати тварині воду.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Чернігів готується святкувати Івана Купала

«Негазовану, і поїти. Якщо нема, то є препарат «Смекта», продається в людських аптеках. Якщо вже сильний перегрів, тоді показувати ветеринарному лікарю»,- Владислав Дем´яненко, ветеринарний лікар.

Перші ознаки перегріву помітні одразу. Наприклад, Світлана визначає їх за змінами в поведінці Марлі.

«Якщо собака перегрівся, то він стає млявий, дуже повільно ходить, йому дуже важко і він починає хекати дуже сильно»,- Світлана Білоус, власниця собаки.

Ветеринар розповів, що можуть бути і тяжчі симптоми.

«Це блювота, розлади, втрата свідомості»,- Владислав Дем´яненко, ветеринарний лікар.

Ветеринар зазначив, що у спеку варто виводити тварин на вулицю лише за нагальної потреби. Він також розповів, що зараз левову частку звернень до клініки становлять саме перегріви.

Отримуйте оперативні новини Чернігівщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал – https://t.me/CheLineTv

Журналіст Ольга Лазун

Оператор Дмитро Дриганов

Ще статті по темі

Back to top button