Суспільство (відео)

Бронзова засмага без шкоди здоров’ю: секрети літнього догляду за шкірою (Відео)

Літня спека впливає не тільки на загальний стан людини, а й насамперед на її шкіру. Саме тому в цей період чернігівка Оксана Храмова, окрім звичного догляду за собою, використовує додаткову косметику.

«Я використовую корейські патчі, які дуже добре охолоджують, зокрема в літній період. Потім я як звичайна людина наношу косметику з УФ-фільтрами для літнього періоду. Раз на тиждень, іноді два рази на тиждень я використовую маски, скраби для обличчя. І періодно відвідую косметолога, щоб зробити чистку обличчя, щоб вона мне скоригувала, можливо, вже є якісь помилки у догляді», — чернігівка Оксана Храмова.

Дерматолог Аліна Сєрик каже, що в літній період варто використовувати скраби, креми та емоленти, аби запобігти швидкому старінню. А люди з великою кількістю родимок і світлою шкірою обов’язково мають наносити на себе креми з фільтрами, аби не захворіти на рак.

«Обовязково в літній період відмовлятися від усіх мильних засобів: гелів для душу, мила. Гарно буде, якщо ви будете митися в прохолодній воді. І обовязково використовувати емоленти для всього тіла, тобто спеціальну гаму для зволоження шкіри. Не використовувати декоративну косметику, тільки використовувати сонцезахисні та зволожувальні креми», — дерматолог Аліна Сєрик.

Також через сонце можуть з’являтися алергічні реакції. А тривале перебування під ультрафіолетом призводить до опіків шкіри. Аби цьому запобігти, Оксана Храмова використовує спеціальний захист.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: В Україні хочуть скасувати щорічні медогляди для держслужбовців

«Після прийому сонячних ванн я використовую креми або олійки, які живлять, заспокоюють шкіру. І, безперечно, на сонці я засмагаю зі спеціальними олійками сонцезахисними, щоб не спричиняло старіння шкіри наше сонце», — чернігівка Оксана Храмова.

Дерматологи ж розповідають, що є кілька правил засмаги, яких необхідно дотримуватись.

«Використовувати сонцезахистні креми протягом 3-4 годин, після купання витирати шкіру насухо, пити більше води, засмагати правильно під парасолькою. Треба їсти більше фруктів, овочів, пити водичку. Без газів. Не компоти і головне – не холодну», — дерматолог Алін Сєрик.

Якщо ж так сталося, що шкіра все ж обгоріла на сонці, то дерматологи не радять вдаватися до таких народних методів, як, наприклад, сметана. Можна робити компрес з соку алое, розбавленого водою. Але найкраще на уражену ділянку нанести пантенол або бепантен.

Журналіст Ольга Лазун

Оператор Дмитро Дриганов

Ще статті по темі

Back to top button