Суспільство (відео)

Бюджет Чернігівщини: у 2017 році знову дефіцит коштів (Відео)

Депутати обласної ради востаннє цього року зібрались разом, аби розглянути близько сімдесяти питань. Сесія розпочалась із хвилини мовчання за загиблими в останні дні в зоні АТО та врученням матері загиблого бійця Віктора Мельника ордена «За мужність» 3 ступеня.

А далі перейшли до порядку денного. Серед серйозних питань – бюджет області на наступний рік. Його розробляли з урахуванням підвищення мінімальної заробітної плати. 126 мільйонів гривень – такий показник нестачі грошей у 2017 році в багатьох галузях. Так, наступного року область фінансуватиме ПТУ Ніжина та Прилук.

«Не вистачає 22 млн, або 3 місяці інтернатні заклади… Не вистачає 39,5 млн на інші видатки. На театральні видовища недофінансовуємо 19 млн», — начальник департаменту фінансів Чернігівської ОДА Валерій Дудко.

Проте Валерій Дудко сподівається, що, як і цього року, зможуть закрити всі проблемні питання.

Під час обговорення поправок до бюджету розпочалась палка дискусія навколо фінансування спортивних товариств і дитячо-юнацьких спортивних шкіл. Допоки вони не у комунальній власності, департамент фінансів не вважає за потрібне виділяти кошти на їх утримання.

 «У 22  областях підтримується робота таких організацій, у нас чомусь от так різко, може, не треба так підходити до цього питання так: вирішили і зробили», — представник «Спартака».

«Ми говоримо про апарат управління громадської, по суті, приватної організації під назвою Динамо, Спартак. Ми ніколи їх не утримували, ми не мали на це права, ми їм надавали допомогу, тепер ми цих дітей разом із тренерами, дітьми забираємо собі і будемо їх утримувати», — начальник департаменту фінансів Чернігівської ОДА Валерій Дудко.

«Мми кожен рік вкладаємо кошти в спортивний інвентар, ми не знаємо, де цей інвентар, ФСТ – це приватні клуби, який стосунок до фінансування приватних клубів ми можемо мати. Нехай беруть участь у конкурсних програмах», — голова Чернігівської ОДА Валерій Куліч.

Утім, пропозицію виділити понад мільйон на утримання цих організацій депутати підтримали. Валерій Дудко попередив, що це рішення все одно не буде виконане, бо прийняте всупереч бюджетному регламенту.

«Це питання слід обговорювати на комісіях і опрацьовувати протягом певного часу, з голосу голосувати бюджет не можна», — начальник департаменту фінансів Чернігівської ОДА Валерій Дудко.

А загалом депутати таки ухвалили бюджет на наступний рік.

Ще статті по темі

Back to top button