Суспільство (відео)

Бюджет участі Чернігова: хто претендує на бюджетні кошти (Відео)

Наметові табори, дитячі столики для сповивання і соціалізація інвалідів. Цьогорічний бюджет участі традиційно рясніє цікавими та важливими проєктами, які мають на меті покращення тих чи інших соціальних аспектів у місті.

«Цього року було подано 105 проєктів, із них 73 допущені до голосування. За три великі і три малі можна проголосувати онлайн, хто не має комп’ютера – для них працюють десять пунктів підтримки голосування», — керівник робочої групи з бюджету участі Олександр Ломако.

Загальний бюджет усіх проєктів становить приблизно 20 мільйонів гривень, із них три мільйони на малі проєкти, решта – на великі. Обмеження в кількості переможців не буде. Отримають фінансування проєкти, які набрали більше голосів, по черзі, на скільки вистачить виділених коштів. Проєкти різнопланові. Наприклад – столики для сповивання.

«Суть цього проєкту – обладнати в туалетах дитячих поліклінік Чернігова отакі відкидні столики та стільчики з ременями безпеки. В туалетах – тому що це дасть змогу батькам самим скористатись туалетом, коли їхня дитина пристебнута пасками безпеки до столика або стільчика», — автор проєкту бюджету участі Наталія Павленко.

Також там буде можливість змінити підгузок. Приблизна кількість об’єктів для облаштування – близько 10. Далі. Створення наметового патріотичного табору, де діти зможуть спортивно та креативно провести своє дозвілля.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Як написати проєкт громадського бюджету – навчалися в Носівці

«Спортивний наметовий табір «Я – українець». Проєкт уже існує більше трьох років. Проєкт зроблений для того, аби діти мали можливість займатись військово-прикладними видами спорту. Для підвищення престижу військової служби. Мати можливість побути зі своїми друзями без гаджетів», — автор проєкту бюджету участі Олександр Стрішний.

Традиційно частина проєктів опікується найбільш уразливою соціальною групою – дітьми з інвалідністю. Творча майстерня, денний догляд, театротерапія. Усе це сприятиме розкриттю творчих здібностей дітей.

«Надання соціальних послуг комплексом людям з інвалідністю, які не задіяні у жодних комунальних установах і перебувають переважно вдома», — автор проєкту, директор благодійної організації «Логос» Надія Лозбень.

Голосування за проєкти розпочалося 15 вересня і триватиме два тижні, до кінця місяця. Віддати свій голос зможуть усі чернігівці віком від 16 років. Проєкти-переможці будуть реалізовувати наступного року.

Журналіст Олег Дешура

Оператор Дмитро Дриганов

Отримуйте оперативні новини Чернігівщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал – https://t.me/CheLineTv

Ще статті по темі

Back to top button