Суспільство (відео)

Бюджет виживання: наступного року нових фонтанів у Чернігові не буде? (Відео)

Керівники Чернігова всерйоз занепокоєні прийняттям бюджету на наступний рік.

Яким він буде, остаточно на Магістратській не знають.

Адже уряд планує збільшити мінімальну зарплату до 3 200 гривень. Це для міської казни матиме непередбачувані наслідки, запевняють місцеві чиновники.  На сесію 30 листопада винесуть попередній проект кошторису, розрахований фінансистами мерії. Без врахування зростання мінімалки.

Зростання видатків має бути в рамках зростання доходної частини. Оскільки ми не можемо собі дозволити розрив доходів та видатків, тому запропоновано зростання на 8,6 % видатків та доходів, — Олександр Мельник, начальник фінансового управління міської ради.

Міський голова критикує урядовців за підвищення мінімальної зарплати, бо бізнес піде у тінь, а корегування бюджету призведе до суттєвого урізання видатків. Центральна влада перекладає всю відповідальність на місцеву, вважає очільник міста.

— Нам навісять не наші гріхи. Ось в чому головне питання, —  Владислав Атрошенко, міський голова.

Місцева влада здається розгубленою, бо не знає, чим у 2017-му латати дірки. Якщо цього року владці звітують про суттєве перевиконання бюджету, то наступного, очевидно, доведеться забути про нові фонтани та масштабні реконструкції.

Ще статті по темі

Back to top button