Суспільство (відео)

«ChAC» – Чернігів створює новий креативний фестиваль вихідного дня (Відео)

Із приходом літа в сквері імені Богдана Хмельницького почало роботу творче ноу-хау від управління культури та туризму Чернігівської міської ради. А саме культурно просвітницький проект «ChAC». «ChAC» – це територія креативу, відпочинку та розвиваючої програми для чернігівців і гостей міста.

«Червень у нас буде музично-танцювальний. Липень буде літературний і серпень буде театральний. У рамках цього кожні вихідні – в суботу і неділю, з 16.00 по 21.00 буде тематичний день», — Катерина Литвин, координатор та ініціатор проекту «ChAC».

Цього року проект розрахований на три літні місяці, але, за словами його творців, «ChAC» ніколи не зникне. Це проект, який назрівав одразу після оновлення скверу Хмельницького, і головна його мета – наповнення реконструйованого парку, насичення його творчим змістом.

«Саме слово «ChAC» і його наповнення має дуже велику вектральність. Це і мистецькі жанри, і культурологічні, це і просто спікерство, майстер-класи тощо», — Олександр Шевчук, керівник управління культури Чернігівської міської ради.

«ChAC» постійно змінюватиме наповнення і творчі колективи. Так уже цими вихідними він стане територією читання від бібліотеки Короленка. Охочі  насолоджуватимуться грою оркестру, слухатимуть лекції цікавих і креативних чернігівців. Загалом «ChAC» перетворюється на центральний подієвий фестиваль для дозвілля містян.

Журналіст Олег Дешура

Оператор Дмитро Дриганов

Ще статті по темі

Back to top button