Суспільство (відео)

Чаус – про причини створення військової адміністрації в Чернігові (Відео)

17 лютого 2023 року відбулося представлення голови Чернігівської міської військової адміністрації, під час якого начальник Чернігівської ОВА В’ячеслав Чаус зазначив, що створення військової адміністрації відбулось за його поданням до Президента України Володимира Зеленського.

«За моїм поданням указом Президента України створено Чернігівську міську військову адміністрацію», — В’ячеслав Чаус – голова Чернігівської ОВА.

За словами В’ячеслава Чауса, рішення про подання було ухвалене після аналізу ситуації в місті, що склалася після відсторонення від посади мера Чернігова Владислава Атрошенка.

«Ми проаналізували рішення суду, проаналізували стан керованості містом після рішення суду. Подивилися спільно з військовими безпекові питання, військову підготовку міста до оборони зокрема. І це стало підставою для мого подання», — В’ячеслав Чаус – голова Чернігівської ОВА.

Нагадаємо, що, згідно з указом Президента України від 7 лютого 2023 року, в Чернігові введено міську військову адміністрацію, начальником якої призначено Дмитра Брижинського.

Журналіст: Таліна Тарасенко

Оператор: Сергій Бутько

Ще статті по темі

Back to top button