Суспільство (відео)

Чернігівець відреставрував гармату, яку планує встановити на власному подвір´ї (Відео)

Садово-виставкова гармата з´явилася на подвір´ї чернігівця Євгена Волошина. Він каже, що ідея виникла ще рік тому. Чоловікові хотілося прикрасити власний двір чимось, що асоціювалося би саме з Черніговом. Спершу планував виготовити її самотужки. Проте реалізувати задумане не вдалося, оскільки було важко знайти колеса.

«Навіть у моєму селі я їздив шукав такі колеса, щоб для гармати були, однак їх не знайшов. Потім випадково натрапив на цю гармату на ОЛХ. В оголошеннях людина продавала її»,- Євген Волошин, чернігівець.

Ця гармата вже якийсь час прослужила прикрасою, тому була в неналежному стані. Її довелося повністю розібрати та реставрувати.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Виставу англійською мовою ставитимуть у ляльковому драматичному театрі «Цукерочка», що на Чернігівщині

«Всі шурупчики повикручував, усе розібрав. Зачистив, вичистив. Ствол гармати виготовлений із дуба, тобто він ще був потрісканий. Тому це все зашпаклювалося, зачистилося, пофарбувалося, зібралося, склеїлося і стала отака гармата. До цього вона була лакована. Просто дерево покрите лаком. Кольори я підбирав під себе. Мені подобаються такі кольори – темний коричневий і білий. Вони мають класний вигляд. У два шари пофарбував, а ствол довелося фарбувати в три шари»,- Євген Волошин, чернігівець.

Тепер ця гармата прикрашатиме дачну ділянку чернігівця. Він уже придумав, як оздоблюватиме місце, де вона стоятиме.

«Вона буде стояти на блоках із ракушняка. Так вона матиме ще кращий вигляд. І, скоріше за все, я зроблю сучасну лед-підсвітку, щоб вона в нічний і вечірній час красиво підсвічувалася»,- Євген Волошин, чернігівець.

Усі роботи Євген виконує самотужки, без сторонньої допомоги. Однак родина його підтримує в усіх справах.

Отримуйте оперативні новини Чернігівщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал – https://t.me/CheLineTv

Журналіст Ольга Лазун

Оператор Дмитро Дриганов

Ще статті по темі

Back to top button