Суспільство (відео)

Чернігівщина готується до будь-яких сценаріїв із боку ворога й облаштовує фортифікаційні споруди (Відео)

На прикордонні Чернігівщини ситуація залишається стабільно складною: ворог значно збільшив кількість обстрілів місцевих населених пунктів, – про це під час брифінгу розповів начальник Чернігівської ОВА В’ячеслав Чаус. 

«Кількість обстрілів збільшилася, і сьогодні ми вже маємо за ці неповні три місяці понад три тисячі приходів. Переважно страждають громади Новгород-Сіверщини, населені пункти Новгород-Сіверщини, частково Корюківського району, частково Чернігівського району. На жаль, унаслідок цих обстрілів ми маємо двох загиблих і чотирьох поранених цивільних осіб», — В’ячеслав Чаус – начальник Чернігівської обласної військової адміністрації.

Також начальник Чернігівської ОВА повідомив, що наразі роботи з облаштування фортифікаційних споруд на території Чернігівського прикордоння ведуться у двох напрямках: невибухові загородження та взводні опорні пункти. Наразі відомо, що загальна вартість, за попередніми розрахунками військових, становитиме приблизно 1,5 мільярда гривень.

«Зараз в області активно триває будівництво фортифікаційних споруд. Воно виконується на всій ділянці державного кордону. Залучені дуже багато ресурсів – як техніки, так і людей, – аби ми ці роботи завершили якомога швидше. Маємо зробити все задля того, щоб ворог не мав бажання вдруге піти Чернігівщиною на нашу землю», — В’ячеслав Чаус – начальник Чернігівської обласної військової адміністрації.

Водночас начальник Чернігівської обласної військової адміністрації В’ячеслав Чаус наголосив, що активні роботи з фортифікації прикордоння не пов’язані з загрозою повторного наступу та закликав не маніпулювати цією інформацією. 

«Ми готуємося невпинно до будь-якого сценарію та розвитку подій. Ми встигнемо в ті терміни, які ми собі поставили. Ці терміни точно не прив’язані до будь-яких можливих дій із боку ворога», — В’ячеслав Чаус – начальник Чернігівської обласної військової адміністрації.

Журналіст: Таліна Тарасенко

Оператор: Сергій Бутько

Ще статті по темі

Back to top button