Суспільство (відео)

Чернігівська «Мотомама» – про своє захоплення та байкерську спільноту в умовах сьогодення (Відео)

Існує стереотип, що байкери – це бородаті чоловіки в шкіряній куртці, проте цей міф успішно розвіює чернігівська байкериня Олена Михайлова, яка чотири роки, як опанувала самостійні поїздки на байку, а з 2014 року була пасажиркою цього виду транспорту. Саме захоплення виникло в дівчини ще в дитинстві.

«Захоплення в мене було ще з самого дитячого садка майже. Коли всі дівчатка гралися з ляльками, я ж задивлялась на мотоцикли, в мене були і модельки: і машинки, і мотоцикли. І вже наперед я знала, що в мене буде обов’язково мотоцикл. А саме до моторуху я прийшла завдяки фотосесії на мотоциклі, після чого почала спілкуватись з байкерами. І життя набуло вже інших фарб», — Олена Михайлова, «Мотомама», байкериня, волонтерка.

Олену серед байкерів можна впізнати за шоломоміз хвостиком червоно-чорних дредів. У байкерській спільноті її називають «Мотомамою». Дівчина є організаторкою в Чернігові мотопікніків, різних спільних поїздок байкерської спільноти міста, відкриття та закриття мотосезонів.

«У нас є свій чат, називається «Мотофлуд». Чому «Мотофлуд»? Бо завжди мотоциклетні оці чати зроблені для справи: хтось обговорює моменти ремонту мотоцикла і так далі. А «Мотофлуд»…От слово «флуд» дає своє. Там можна спілкуватися, ми зустрічаємося на каву, в нас наша точка збору була на площі біля Апеляційного суду. А так ми збираємося, наприклад, на площі і виїжджаємо на Андріївські озера, Голубі озера, якщо трішки далі їхати,то ми і в Глухів, і Черкащина вся майже об’їжджена. І не так давно крайня моя поїздка була до Білої Церкви – це було закриття мотосезону в Білій Церкві», — Олена Михайлова, «Мотомама», байкериня, волонтерка.

Проте з початком повномасштабного вторгнення кількість таких мотоднів зменшилася. Зокрема,зараз в Україні відбуваються невеликі фестивалі, які проводять для підтримки Збройних Сил України. Олена також почала волонтерити та стала сотником міста Чернігів в Об’єднаному байкерському фронті.

«Я є сотником організації «Об’єднаний байкерський фронт» – це наші хлопці скуповують мототехніку, повністю її за свій кошт ремонтують і передають хлопцям для виконання бойових завдань. На мотоцикл, на жаль, часу вже не так багато. І не тільки часу, а, скоріш за все, настрій уже трошечки не той. І деякі поїздки, яких також значно поменшало, вже не так багато задоволення приносять, як раніше», — Олена Михайлова, «Мотомама», байкериня, волонтерка.

Для Олени поїздки на мотоциклі – це особлива частина життя, що допомагає відпочити та відволіктися від буденності.

Журналіст: Оксана Замятіна

Оператор: Сергій Бутько

Ще статті по темі

Back to top button