Суспільство (відео)

Чернігівська «Просвіта» воює з обласною владою (Відео)

Чернігівське обласне товариство «Просвіта» скликало прес-конференцію у зв’язку із загрозою їх виселення з офісу за адресою Хлібопекарська, 10, в якому вони перебувають ще з 1992 року.

— У четвер наша громадська організація отримала рекомендованого листа. Як це з’ясувалось, це була вимога звільнити приміщення. З цього й почалася вся ця тяганина, — Олександр Шевченко, голова обласного осередку товариства «Просвіта».

Із нового року через недопрацювання чи то Фонду комунального майна, чи то «Просвіти», останні втратили право на пільгу з оренди, яку щорічно призначала сесія Чернігівської обласної ради. І – як результат – «просвітяни» отримали рахунок майже на 16 тисяч гривень і славнозвісний лист про звільнення приміщення.

—  Сказали правильно, але не все сказали. У нас не стоїть питання про виселення. Меседж «Нас виселяють!» неправильний. Це зовсім не так, — Андрій Бунін, начальник Управління комунального майна Чернігівської обласної ради.

Андрій Бунін стверджував: через те, що «Просвіта» невчасно попросила про знижку на оренду та мала по ній заборгованість, і виникла ця ситуація. Водночас громадський активіст Олександр Гашпар заперечив, зазначивши, що винен у цій ситуації Фонд комунального майна, оскільки саме вони мали подавати пропозицію про зменшення оренди на профільну комісію, яка й виносить це питання на розгляд обласних депутатів. Загалом громадськість у відстоюванні прав товариства була налаштована доволі радикально.

— Зараз ми намагаємось погасити цей конфлікт, бо на початках планувалось шини і це все, — Олександр Шевченко, голова обласного осередку товариства «Просвіта».

— Просвіті – 110 років. Це колискова громадських об’єднань в області, що межує з країною-агресором. Ви що, не ходили до дитячого садка, школи? — Олександр Бондарєв, громадський активіст.

Але на щастя представники «Просвіти» і влади на кінець заходу дійшли спільної мови. Було вирішено в чергове попросити зменшення оренди, а Фонд комунального майна підтвердив готовність довести це прохання до сесійної зали обласної ради.  Вона і матиме можливість звільнити «просвітян» від місячної оренди у 8 тисяч з початку 2017 року.

Ще статті по темі

Back to top button