Суспільство (відео)

«Чернігівська щедрівка»: містян запрошують на інтерактивну виставку (Відео)

Новорічно-різдвяний період завершився, і місто потроху знімає святкові прикраси. Але так ще хочеться, аби тепла атмосфера затрималася на довший час. Інтерактивна виставка «Чернігівська щедрівка» допоможе в цьому та познайомить відвідувачів із народною творчістю.

«Якщо говорити про «Чернігівську щедрівку», то останні два тижні ми багато говоримо про неї. В межах реалізації культурно-просвітницького проєкту «Академія української музики» була власне заснована ідея збору колядок та щедрівок нашого регіону з метою майбутньої популяризації. Наші мешканці Чернігівської громади і взагалі нашого регіону надіслали нам не лише тексти колядок і щедрівок, а й навіть відеоматеріал. Ми все це залюбки використали, аби оформити інтерактивну виставку», — Катерина Литвин, заступниця начальника управління культури та туризму Чернігівської міської ради.

Експонати виставки мають кілька складових.

«По-перше, задля привернення уваги, це роботи учнів міської художньої школи. Вони є тематичними – до Різдва, колядки та щедрівки. Далі – короткий текст самої колядки чи щедрівки, аби людина зрозуміла, чи знає вона її чи не знає», — Катерина Литвин, заступниця начальника управління культури та туризму Чернігівської міської ради.

А далі за допомогою телефону можна відсканувати спеціальний QR-код і почути та побачити вибрану композицію за допомогою сервісу YouTube. Вперше цю виставку презентували 28 січня під час тематичного вечора «Академія української музики». А від 31 січня її можуть побачити всі охочі в ТРЦ «Цум».

«Далі ми побачили великий запит людей на те, що хтось не встиг завітати, хтось не встиг це подивитися. Тож ми ухвалили рішення від завтрашнього дня з 10:00 до 19:00 години протягом всього тижня ця експозиція буде виставлена в ЦУМі, де й відбувалася пряма трансляція нашої «Академії української музики», — Катерина Литвин, заступниця начальника управління культури та туризму Чернігівської міської ради.

Виставка абсолютно безкоштовна, тож обов’язково завітайте та дізнайтеся більше про народну творчість рідного краю.

Журналіст: Марина Кирієнко

Оператор: Сергій Бутько

Ще статті по темі

Back to top button