Суспільство (відео)

«Чернігівське відлуння»: якими моновиставами дивуватимуть актори (Відео)

Із 11 по 15 червня 2018 року на базі Чернігівського обласного академічного українського музично-драматичного театру імені Т.Г.Шевченка проводитиметься Міжнародний театральний фестиваль моновистав «Чернігівське відлуння-3». Започаткований 20 років тому Міжнародний театральний фестиваль моновистав «Відлуння» набуває дедалі більшої популярності серед шанувальників театрального мистецтва.

За ці роки участь у ньому взяли близько двох сотень кращих виконавців з Австрії, Албанії, Англії, Білорусі, Болгарії, Вірменії, Греції, Грузії, Литви, Латвії, Македонії, Мексики, Німеччини, Польщі, США, Росії, України, Хорватії та інших країн.

Цей фестиваль – єдиний член від України Міжнародного форуму монотеатру при МІТ, ЮНЕСКО, до якого входять лише десять фестивалів з усього світу. Його фундаторами були віце-президент Всесвітнього форуму театру одного актора (Міжнародний інститут театру, ЮНЕСКО), член виконавчого комітету Ради директорів Міжнародної асоціації монофестивалів Ніна Мазур і народна артистка України Ірина Кліщевська.

Уже втретє Міжнародний театральний фестиваль моновистав «Відлуння» відбувається в Чернігові і привертає увагу щоразу більшої кількості чернігівських глядачів. Цього року на сцені Чернігівського обласного академічного українського музично-драматичного театру імені Т.Г.Шевченка буде представлено вісім сценічних робіт талановитих акторів із різних театрів і різних країн.

До участі у фестивалі запрошені кращі виконавці з Азербайджану, Білорусі, Вірменії, Ізраїлю, Молдови, України. Відкриється фестиваль «Чернігівське відлуння-3» двома виставами українських театрів, що носять почесне ім’я Тараса Шевченка: о 18.00 год. – сценічна композиція Р.Віктюка і С.Проскурні за п’єсою Ґіґо Де Кьяра «Елеонора» у виконанні народної артистки України Тетяни Крижанівської (Черкаський облмуздрамтеатр) та о 20.00 год. – прем’єрна вистава Чернігівського облмуздрамтеатру «Міріам» за твором Лесі Українки «Одержима» у виконанні заслуженої артистки України Оксани Гребенюк.

Другий день фестивальної програми передбачає зустріч із молдовською актрисою Яною Лазар, яка представлятиме моновиставу «Три життя Айседори Дункан» за твором Зіновія Сагалова, що запросить глядача в унікальний світ музики і танцю.

У програмі третього дня фестивалю актриса з Вірменії Наріне Григорян відтворить моновиставу «Моя сім’я у моїй валізі», яка розповідає про реальний епізод із дитинства актриси під час війни в Карабасі. Також цього дня народний артист України Володимир Смотритель, керівник Хмельницького монотеатру «КУТ» та один із фундаторів фестивалю моновистав в Україні, представить трагіфарс «Акомпаніатор» за п’єсою Марселя Мітуа, де поділиться роздумами про перипетії долі талановитого актора.

Програму четвертого дня фестивалю розпочне актриса з Ізраїлю – Тетяна Хазановська, яка покаже свій авторський проект «Царські листи» за Книгою Есфірі (Біблія), поставлений у жанрі музично-пластичного театру.

Також цього дня виступить заслужений артист Республіки Азербайджан і Калмикії Шовгі Гусейнов, який представлятиме моновиставу «Контрабас» за п’єсою Патріка Зюскінда, насиченим інтелектуально і філософічно твором. Завершить фестивальну програму молодий талановитий артист із Білорусі Іван Трус, який у виставі «Сміх у темряві» за романом Володимира Набокова в інсценізації Ніни Мазур і Саулюса Варнаса розповість драматичну історію про шалену пристрасть, яка поневолює свою жертву і призводить до загибелі.

Сподіваємось, що запропонована програма Міжнародного театрального фестивалю моновистав «Чернігівське відлуння-3» зацікавить наших глядачів і стане привабливою складовою театрального життя Чернігівщини.

Ще статті по темі

Back to top button