Суспільство (відео)

Освітлення – в села: на Сновщині встановили автономні ліхтарі, що працюють від сонця (Відео)

*Актуально

Ефективність співпраці громади села та депутатів різних рівнів демонструють на Сновщині. Так, у селі Кучинівка за сприяння депутата Чернігівської обласної ради від політичної партії «Наш край» Юрія Музики встановили автономні енергоефективні ліхтарі.

«Дякуємо Юрію Музиці. Торік ми розпочали співпрацю. Дуже вдячні мешканці вулиці Кошового, Чернігівської та інших, на яких світять ліхтарі, встановлені за його сприяння», — Олена Недвига, староста Кучинівського старостинського округу Сновської громади.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Сновські пенсіонери зайнялися йогою (Фото)

«Це було зроблено саме в цьому населеному пункті. Тут у нас є активний депутат Павло Солодовник. І наша команда спільно виділила фінанси з депутатських коштів, щоб встановити тут такі гарні ліхтарі. Вони на сонячних батареях, вони абсолютно автономні», — Юрій Музика, депутат Чернігівської обласної ради («Наш край»).

Для громади села Кучинівка, до речі, найбільшого в Сновській громаді, проблема освітлення вулиць є вкрай актуальною, як і для більшості сіл Чернігівщини.

«Ліхтарі – це дуже важливо. В нас дуже велике село, і є такі вулиці, де люди взагалі не знають, що таке освітлення. Я працюю листоношею і тому знаю, як це, повертатися додому темними вулицями. Тому ми дуже вдячні за таку допомогу, підтримку в нашому селі», — Наталія Рябченко, жителька села Кучинівка Сновська громада.

«Дуже важливо. Освітлюється. З роботи ідеш – темнота. Село вимирає, людей мало, а освітлюється… То йдеш вулицею і вже не так страшно. Ми дуже вдячні», — Раїса Богдан, жителька села Кучинівка Сновська громада.

«До Юрія Володимировича Музики звернувся. І він, велика йому дяка, не відмовився, допоміг нам і у нас оце така справа вирішилася. Люди вдячні», — Валентина Солодовник, жителька села Кучинівка Сновська громада.

Юрій Музика особисто перевірив якість ліхтарів і процес їх встановлення.

«Освітлення – це той елементарний, але дуже важливий компонент, який необхідний у кожному населеному пункті. Це безпека», — Юрій Музика, депутат Чернігівської обласної ради («Наш край»).

Усі ліхтарі автономні, працюють від сонячного світла, не від електрики, тому процедура їх встановлення проста, не потребує додаткових погоджень, документації. Наразі облаштовано 14 локацій. Визначали їх із погляду безпеки, найбільшого скупчення людей.

«Саме в тих найважливіших місцях – це пішохідні переходи, зупинки – встановили ці ліхтарі», — Юрій Музика, депутат Чернігівської обласної ради («Наш край»).

На Сновщині для команди «Нашого краю» це не перший і не останній соціальний проєкт. Усі вони мають на меті як покращення умов життя в селі, так і об’єднання людей задля вирішення своїх нагальних питань.

Журналіст — Олег Дешура

Оператор — Михайло Пронін

Отримуйте оперативні новини Чернігівщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал – https://t.me/CheLineTv

Ще статті по темі

Back to top button