Суспільство (відео)

Чернігівські рятувальники отримали допомогу від європейських колег (Відео)

Ліки, спецодяг, спорядження та автомобілі – все те, в чому наразі відчувають потребу українські рятувальники, у яких під час війни дуже багато роботи. Зокрема, на пожежах, на розчищенні завалів і розмінуваннях спорядження та одяг швидко виходять із ладу.

«Захисний одяг і спорядження – це основна частина захисту рятувальників. Робота в екстремальних умовах, за підвищених температур, обвалів потребує захисту від цих факторів», – пояснює Андрій Сурмай, начальник управління реагування на надзвичайні ситуації УДСНС.

«Наших рятувальників цінуватимуть ще більше після того, що вони виконували. Зараз вони будуть працювати в якісній амуніції», – розповів Дмитро Іванов, заступник начальника Чернігівської ОВА.

Завдяки допомозі європейців вдасться замінити пошкоджену та стару техніку. Автівки, хоч і не нові, проте в гарному стані і мають відмінні характеристики.

«Насос видає 50 літрів на секунду. Працювати може навіть дитина. Два рухи – і все працює. Дуже надійна і проста машина», – радіє Євген, рятувальник.

Чернігівські рятувальники вдячні за будь-яку надану допомогу. Також вони потребують захисних рукавиць, ліхтарів та апаратів захисту органів дихання.

Джерело: Час Чернігівський

Ще статті по темі

Back to top button