Суспільство (відео)

Чернігівські рятувальники проводять безпекові рейди міськими пляжами (Відео)

Не можна заходити у воду без батьків. Тримайте такі брошурки, листівочки. Ви почитаєте або вам батьки прочитають і дотримуйтесь правил безпеки. Добре? – Так.

Коротка інформативна бесіда, опитування про основні аспекти безпечного відпочинку на воді й інформаційна пам’ятка. Так чернігівські рятувальники проводять безпекові рейди пляжами міста та району, аби убезпечити містян від небезпеки, яку в собі приховує відпочинок на воді.

«Як підтверджує сумна статистика, цьогоріч на території Чернігівщини є 31 загиблий на воді, включно з трьома дітьми.

Чернігівські рятувальники проводять профілактичні рейди.

Їх проводять із метою запобігання надзвичайним подіям на водних об’єктах», — головний інспектор відділу запобігання надзвичайним ситуаціям Чернігівського РУ ГУ ДСНС України в Чернігівській області Євген Сердюк.

Офіційного відкриття купального сезону в Чернігові не було. Утім, попри це, відпочивальників на пляжах міста вистачає, чимало серед них і дітей. Їх рятувальники визначають однією з найуразливіших категорій, адже водойми вони сприймають як розвагу і часто не мають достатньо сил і навичок, аби у випадку надзвичайної ситуації самостійно впоратись із небезпекою.

«Наголошуємо батькам, аби вони стежили за своїми дітьми.

Також роздаємо їм отакі інформаційні матеріали. Є дорослі, є дитячі, тобто дітки читають та дізнаються інформацію. Але як підтверджує практика наших рейдів, діти знають, як треба поводитися і навіть батькам розказують», — головний інспектор відділу запобігання надзвичайним ситуаціям Чернігівського РУ ГУ ДСНС України в Чернігівській області Євген Сердюк.

Одна з тих, хто чудово обізнаний із правилами безпеки на воді, – юна Емілія. Вона – часта відвідувачка цього пляжу і, як ми зрозуміли з її діалогу з представниками ДСНС, справжній експерт із безпечного купання. Та навіть попри це, під час рейду вона дізналася дещо нове.

«Я не знала, що не можна стрибати. Бо я думала, якщо там вишка, то туди ж не можна запливати людям.

Люди можуть плавати і ти не побачиш людину, стрибнеш, а людина там буде.

А от маленький Тарасик про правила безпеки знає менше, саме тому поки що купається лише з хрещеною», — відпочивальниця Емілія Ступак.

«Самого не відпускаємо, тільки з нами ходить. І ми ще не купалися. Лише так, ніжки мочимо, бо вири такі, що дуже страшно.

Зараз будемо тут вивчати книжечку. Так? – Угу», — відпочивальниця Анна Федоренко.

Рятувальники вкотре нагадують: дотримання простих правил поведінки на воді може врятувати ваше життя.

«Якщо це діти, купатися потрібно в присутності батьків і вони повинні стежити.

Виходячи на воду, діти повинні бути в нарукавниках або в надувному колі.

Не вживати алкогольні напої, наркотичні.

Не пірнати, якщо поряд люди бачать плавзасіб, то забороняється купатися.

У необстежених водоймах забороняється купатися. Особливо в наш час, оскільки тут відбувалися активні бойові дії», — головний інспектор відділу запобігання надзвичайним ситуаціям Чернігівського РУ ГУ ДСНС України в Чернігівській області Євген Сердюк.

Журналіст: Таліна Тарасенко

Оператор: Сергій Бутько

Отримуйте оперативні новини Чернігівщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал – https://t.me/CheLineTv

Ще статті по темі

Back to top button