Суспільство (відео)

Чернігівських журналістів закликають позмагатися за грошову премію (Відео)

Чернігівщина є лідером реформи з децентралізації влади – у нас уже функціонують 37 утворених громад, ще три завершують процес об’єднання. А відтак наша область може поширювати свій досвід на всю Україну. У цьому запевнив голова обласної ради Ігор Вдовенко, вітаючи журналістів із професійним святом.

«Для органів місцевого самоврядування сьогодні робота з утворення об’єднаних громад є практично головною з системи реформування того, що відбувається сьогодні, і цей процес, на нашу думку, є незворотнім, але без активного поширення інформації в цьому процесі обійтися ми не можемо», — голова обласної ради Ігор Вдовенко.

12 травня на сесії обласної ради депутати започаткували так звані премії для журналістів області, які висвітлюють процеси децентралізації. Їх вручатимуть у день місцевого самоврядування, який відзначається 7 грудня. Кращі роботи обиратимуть на конкурсній основі. Сьогодні очільники області оголосили про старт конкурсу і закликали ЗМІ позмагатися за грошову винагороду. Тим часом влада чекає від журналістів ще й порад у процесі реформування органів місцевого самоврядування.

«Ми першопрохідці, ми будемо помилятися, і від вас залежить вчасно показати, де буде помилка, як треба правильно скеровувати наш український варіант децентралізації», — заступник голови облдержадміністрації Наталія Романова.

Журналістам міських та обласних ЗМІ вручили грамоти та подяки від керівництва області, Національної спілки журналістів України, Державного комітету телебачення та радіомовлення.

«Сьогодні для мене дуже святковий день, дуже приємно отримувати таку високу нагороду, це не особисто моя нагорода, а всього колективу, бажаю усім журналістам бути щирими, любити свою професію і працювати для людей», — журналіст газети «Деснянка» Лариса Галета.

Конкурс журналістських робіт стартує вже 1 червня і триватиме аж до вересня. Брати участь у ньому можуть усі види ЗМІ, які висвітлюють процес реформи децентралізації влади. Знайти інформацію про конкурс можна на сайті обласної ради та облдержадміністрації.

Журналіст Яна Титенок

Оператор Дмитро Дриганов

Ще статті по темі

Back to top button