Суспільство (відео)

Керівництво області та міста разом із силовиками розповіли про обмеження від введення надзвичайного стану (Брифінг)

У Чернігівській області у зв’язку з продовженням агресивних дій Російської Федерації вводять надзвичайний стан. Про це під час брифінгу в обласній державній адміністрації заявило керівництво області, Чернігова й обласних представництв силових структур.

«Ми просто формалізуємо цим рішенням той стан, у якому зараз перебуває наша країна. В мене тепер є підстави, щоб запроваджувати ті чи інші обмеження», — В’ячеслав Чаус, голова Чернігівської ОДА.

Наразі жодних додаткових обмежень немає, але вони можливі. Тобто стан дає таку можливість.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: В Україні вводять надзвичайний стан – РНБО

«Найголовніше, що введення надзвичайного стану не передбачає введення комендантської години. Комендантської години не буде», — В’ячеслав Чаус, голова Чернігівської ОДА.

Як пояснив керівник області, ввести її можуть за рішенням «окремого штабу», який він сьогодні створить.

Головним же акцентом у виступах усіх спікерів було те, що в нас усе спокійно.

«Все спокійно і в місті, і в області. І в місті, і в області працюють силові структури. І найголовніша моя теза, яку я хочу донести, що паніка – це наш головний внутрішній ворог», — В’ячеслав Чаус, голова Чернігівської ОДА.

Керманич Чернігова у виступі наголосив, що дії сусідньої держави тепер остаточно сфокусували нас на векторі розвитку. Очевидно, європейському.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Організувати стрільбище для громадян: нова петиція на сайті міськради

«Спричинена діями Російської Федерації.  І в цьому є Божа воля. В нас не буде ілюзій стосовно і наших дій, і напрямку подальшого руху України, розвитку України», — Владислав Атрошенко, чернігівський міський голова.

Також під час брифінгу керівництво військкомату заявило про підписання Президентом наказу про призов резервістів на військову службу в особливий період. Наказ почав діяти від сьогодні.

«Основні вимоги наказу це призвати резервістів до Збройних сил України до частин у кількості 36 тисяч осіб. Це по всій державі. До частин Національної Гвардії, Державної прикордонної служби по 5 тисяч осіб», — Олег Гончарук, полковник, військовий комісар Чернігівського обласного ТЦК та СП.

Як підсумок наради В’ячеслав Чаус анонсував, що аналогічні брифінги відтепер будуть проходити щодня зранку о 10.00.

Журналіст: Олег Дешура

Оператор: Михайло Пронін

Отримуйте оперативні новини Чернігівщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал – https://t.me/CheLineTv

Ще статті по темі

Back to top button