Суспільство (відео)

Чернігівський хаос: газова криза та ковід дестабілізували ситуацію в місті (Відео)

«Із такими цінами на газ ми не зможемо забезпечити навіть навчальний процес»,- Владислав Атрошенко, чернігівський міський голова.

«Якщо ми без перегляду тарифів проходитимемо опалювальний період, думаю, що вже в грудні матимемо проблеми з центральним тепло забезпеченням»,- Віктор Геращенко, заступник чернігівського міського голови.

Усе погано. Приблизно під таким лозунгом сьогодні в Чернігівській міській раді пройшла чергова ранкова нарада. Причиною цього є стрімке зростання ціни на газ, із наслідками якого міська влада впоратися не може. До «газових» проблем додалося ще й зростання захворюваності на COVID-19.

«І попереджаю всіх, що це ще не пік захворюваності. Ми очікуємо збільшення кількості як хворих, так і тих, хто буде надходити до стаціонару»,- Владислав Кухар, генеральний директор КНП «Чернігівська міська лікарня №2».

Просто на нараді міська влада оголосила, що питання з входженням області й Чернігова в «червону» зону відбудеться вже сьогодні.

«Сьогодні буде оголошено, що Чернігів і Чернігівська область заходять у «червону» зону»,- Владислав Атрошенко, чернігівський міський голова.

«Сьогодні планується проведення комісії з питань техногенної екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій, і Чернігівська область переходить до «червоної» зони»,- Григорій Годун, начальник відділу з питань надзвичайних ситуацій ЧМР.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Сьогодні Чернігів і область заходять у «червону» зону

Карантин у школах для учнів від 5-го класу і старше підштовхнув мера до ідеї укрупнення для першокласників.

«Щоб ми сконцентрували першачків по деяких школах… щоб їх не в усі школи возили»,- Владислав Атрошенко, чернігівський міський голова.

Мета – економія енергоносіїв, наслідки «поліпшення» учнівського процесу зі знаком «мінус» і покращення мікрорайонного перезараження дітей і їхніх родин коронавірусом.

Щодо компенсаторних механізмів держави зі зменшення ціни на газ, то мер назвав їх недолугими та неадекватними.

«Що ж це за пропозиція недолуга… Про компенсацію проходження опалювального сезону».

«Адекватне це рішення уряду? Ні, не адекватне»,- Владислав Атрошенко, чернігівський міський голова.

Покритикувавши центральну владу, міський голова з командою похизувалися нагородою від якоїсь громадської організації про найкращу мобільність у Чернігові серед аналогічних за населенням міст України. Подивилися фільм.

«Владиславе Анатолійовичу, я хочу привітати вас і наше місто з тим, що ми отримали нагороду в номінації «Краще місто з мобільності 2021 року»,- Олександр Рижий, начальник управління транспорту ЧМР.

На цій надзвичайно радісній для міста новині нараду й завершили.

Отримуйте оперативні новини Чернігівщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал – https://t.me/CheLineTv

Журналіст Олег Дешура

Оператор Дмитро Дриганов

Ще статті по темі

Back to top button