Суспільство (відео)

Перекриття вулиці, кошти і демонтаж кіосків: результати засідання виконкому Чернігівської міськради (Відео)

Для проведення робіт на мережах комунального підприємства «Чернігівводоканал» виконавчий комітет Чернігівської міської ради рішенням від 20 квітня дозволив перекриття руху автотранспорту біля будинку №18 по вулиці Святомихайлівській (колишня вул. Декабристів).

«Із 24 квітня 2023 року по 28 квітня 2023 року. Там необхідно виконати ремонт на водопровідній мережі, оскільки в 60-х роках вона збудована, там доволі складна ситуація з водовідведенням і потрібен час, щоб виконати ці роботи», — Павло Вовк, заступник директора КП «Чернігівводоканал».

Також виконавчий комітет погодив робочий проєкт на замовлення комунального підприємства «Чернігівводоканал», який було розроблено товариством з обмеженою відповідальністю «ЮТЕМ-ІНЖИНІРИНГ» на об’єкт будівництва «Реконструкція системи повітрозабезпечення каналізаційних очисних споруд м. Чернігів, що розташовані в с. Гущин». Згідно з пояснювальною запискою, кошторис сягає понад 144 мільйонів гривень.

«Це перший етап глобальної реконструкції очисних споруд і, відповідно, просимо погодити проєктно-кошторисну документацію. Оскільки відповідно до постанови Кабінету Міністрів, сума більше як 120 мільйонів підлягає погодженню з відповідним органом виконавчої влади або місцевого самоврядування», — Павло Вовк, заступник директора КП «Чернігівводоканал».

Далі знову звернули увагу на незаконно встановлені об’єкти на території міста. Розглянули кілька адрес і затвердили оновлений склад комісії з демонтажу.

«У районі Генерала Пухова біля будинку 115А. Там два гаражі.Про демонтаж тимчасових об’єктів, кіосків… Це переважно Мстиславська, 34. Там паркан, вагончик і кіоск. По вул. Текстильників, 2 буде і Танкової дивізії в районі будинку 28», — Олексій Мисенко, начальник КП «Муніципальна варта» ЧМР.

Також розглянули низку технічних питань і бюджетний перерозподіл коштів за програмами.

«За рахунок економії в комунальних послугах і харчуванні перерозподілити та спрямувати додаткові кошти в сумі 8 мільйонів гривень на забезпечення харчування в пришкільних таборах. І по 2 мільйона гривень – на забезпечення вогнегасного оброблення поверхонь будівель і ремонту дахів у дитячих садочках і школах. У межах також затверджених призначень по департаменту соцполітики перерозподіл між програмами, там, де є економія на програми, які були частково забезпечені при затвердженні бюджету, зокрема на додаткові кошти на забезпечення допомоги мешканцям багатоповерхової забудови, майно яких було зруйновано або пошкоджено – 9 мільйонів ми перерозподіляємо», — Олена Лисенко, начальник фінансового управління ЧМР.

Журналіст: Марина Кирієнко

Оператор: Сергій Бутько

Ще статті по темі

Back to top button