Суспільство (відео)

Чернігівський обласний ліцей для обдарованої молоді змінює свій статус (Відео)

Чернігівський обласний педагогічний ліцей для обдарованої сільської молоді невдовзі змінить свою назву та статус. Приблизно через місяць це вже буде Чернігівський обласний науковий ліцей.

«Рішенням 6-ї сесії 8-го скликання Чернігівської обласної ради про зміну типу навчального закладу та присвоєння йому статусу наукового ліцею датовано. 27 жовтня і це радше було закономірністю, ніж несподіванкою для нас», — Ганна Коломієць, директор Чернігівського обласного педагогічного ліцею для обдарованої сільської молоді.

За словами директорки ліцею, статус довгоочікуваний, але закономірний, тому що за весь час існування закладу робота в ньому була спрямована на те, щоб випереджати час, а наукову роботу проводили постійно. Тепер же наукова діяльність стане базовою.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Наступний тиждень 5-11 класи в Чернігові навчатимуться дистанційно

«Науковий ліцей спрямовує свою освітню діяльність до наукової, науково-технічної та науково-дослідницької роботи. Це означає, що учні, перебуваючи в ліцеї, будуть або займатись науково-дослідницькою роботою, або готуватися до неї», — Ганна Коломієць, директор Чернігівського обласного педагогічного ліцею для обдарованої сільської молоді.

Щодо умов вступу до закладу, то практично нічого не зміниться. Конкурсний відбір. Нещодавно ці умови освіжилися новою постановою Кабміну.

«У нас учні і раніше вступали на конкурсних засадах, і зараз це зберігається. І буквально 3 листопада КМУ ухвалив постанову про зарахування та відрахування учнів до наукових ліцеїв. Там тільки підтверджується той факт, що діти проходять конкурсний відбір. Крім того, дуже важливо, перевага надається тим дітям, які вже мають певні дослідження. Або певні визнання в предметних олімпіадах, у дослідницьких роботах», — Ганна Коломієць, директор Чернігівського обласного педагогічного ліцею для обдарованої сільської молоді.

Наразі ліцей має три профілі – фізико-математичний, біолого-хімічний та гуманітарний. Із часом планують відкрити ще один.

«Це, можливо, буде інформаційно-технологічний профіль. Де головна увага буде приділена інформаційним технологіям», — Ганна Коломієць, директор Чернігівського обласного педагогічного ліцею для обдарованої сільської молоді.

Загалом же в ліцеї наголошують, що, згідно з оновленими правилами, учнів, які не впораються з поставленими завданнями, відраховуватимуть, і вони повертатимуться до своїх попередніх навчальних закладів.

Журналіст — Олег Дешура

Оператор — Дмитро Дриганов

Отримуйте оперативні новини Чернігівщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал – https://t.me/CheLineTv

Ще статті по темі

Back to top button