Суспільство (відео)

Чернігівський військовий ліцей входить до топових українських закладів подібного типу (Відео)

«Усі намагаються здобути якнайбільше знань, навичок, щоб стати гідними громадянами своєї держави, гідними випускниками. Тому що за нашими випускниками – майбутнє нашої держави»,- Євген Казанін, в.о. начальника Чернігівського ліцею з посиленою військовою фізичною підготовкою.

Військові спеціальності на Чернігівщині набувають популярності не лише серед хлопців, але й дівчат. Так, на навчання до 10 класу в Чернігівський ліцей із посиленою військовою фізичною підготовкою цього року зараховано 160 здобувачів освіти, серед них 48 дівчат і 112 юнаків. За бюджетним кодексом для вступу до ліцею набирають 70% здобувачів освіти з області та до 30% – з міста Чернігова.

«Цього року зацікавлених у вступі було 250 юнаків і дівчат. Ми набрали 160. Тобто кількість не зменшується, а навпаки, вона стабільна з року в рік.

Вони проходили вступні випробування. Це перевірка рівня фізичної підготовленості, психологічне обстеження, писали тест із математики й української мови»,- Євген Казанін, в.о. начальника Чернігівського ліцею з посиленою військовою фізичною підготовкою.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Спецслужби ворога та їхня спроба зірвати мобілізацію в Україні під час війни

Як зазначає Євген Казанін, цього року відбувся 29-й випуск із ліцею і перший випуск дівчат. Для дівчат облаштовують комфортні кімнати, проте програма навчання така сама, як і в хлопців. Захист України є профільним предметом. Здобувачі освіти можуть відвідувати гуртки, факультативи. А у вільний час користуватися телефоном, який також можна використовувати під час навчання.

«Вони навчаються за однією навчальною програмою, окрім фізичної культури. В класах у нас дівчата та юнаки разом опановують ті ж самі навички необхідні. Це і домедична підготовка, і розбирання-складання автомата. Тобто дівчата в такому режимі, як і хлопці, їхній робочий режим дня повністю однаковий.

За програмою управління освіти ми отримали планшети Аpple для всіх наших здобувачів освіти, тобто вони і працюють на планшетах і телефонувати можуть із планшетів»,- Євген Казанін, в.о. начальника Чернігівського ліцею з посиленою військовою фізичною підготовкою.

Цьогорічний випуск із ліцею був особливий, бо і вступ до ліцею та саме навчання відбувалися вже під час повномасштабного вторгнення. Наразі облаштовується друге укриття для здобувачів освіти, оскільки безпека є одним із основних факторів навчання.

«Навчання в нас відбувалося у змішаному режимі, за курсами. Спершу протягом першого місяця навчався перший курс, потім другий курс і так протягом року. 

За 29 випусків із ліцею у нас уже випущено понад 5 тисяч випускників, серед них більше як 3,5 тисячі вступили до військових закладів і закладів силових структур. Це 68-70% у середньому. Цього року зі 148 випускників 101 вступатиме. Зараз вони склали НМТ»,- Євген Казанін, в.о. начальника Чернігівського ліцею з посиленою військовою фізичною підготовкою.

Отримуйте оперативні новини Чернігівщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал – https://t.me/CheLineTv

Журналіст Оксана Замятіна

Оператор Сергій Бутько

Ще статті по темі

Добавить комментарий

Back to top button