Суспільство (відео)

Освітні заклади Чернігівщини отримали ноутбуки від міжнародних донорів (Відео)

У зв’язку з безпековою ситуацією 12% закладів освіти Чернігівщині змушені навчатись онлайн. Це, зокрема, ті освітні заклади, які не мають укриттів або ж розташовані в 20-кілометровій відстані від кордону з росією. Ще 48% освітніх закладів здійснюють навчання в змішаному форматі, а 40% можуть безпосередньо організувати офлайн-навчання.

«На сьогодні рішенням ради оборони області в 20-кілометровій зоні від російського кордону заборонено офлайн-навчання, тому що там відбуваються обстріли, а безпека дітей – у пріоритеті. Тому навіть ті заклади освіти в 20-кілометровій зоні від російського кордону, які мають облаштовані укриття, не можуть здійснювати навчання в офлайн-форматі. Там виключно онлайн. Якщо взяти прикордоння, то це 19 шкіл, 17 садочків, розташованих у 20-кілометровій зоні з російським кордоном. І це понад 2500 дітей», — Юрій Музика, начальник Управління освіти і науки ОДА.

Задля того, аби школярі мали можливість повноцінно навчатися онлайн, без перебоїв інтернету та з наявністю відповідної техніки, іноземні донори надають підтримку школам Чернігівщини.

«Допомагають закладам освіти як із облаштуванням укриттів, як із наповненням навчальної бази, так і із забезпеченням комп’ютерною технікою, щоб діти мали можливість там, де немає офлайн-навчання, доєднатися до онлайн-формату та здобути знання», — Юрій Музика, начальник Управління освіти і науки ОДА.

Зокрема раніше вже були передані планшети та нетбуки, цього разу за підтримки німецьких донорів освітні заклади Чернігівщини отримали ноутбуки.

«51 ноутбук поїде до шістьох громад, у шість закладів освіти: Остерська громада, Семенівська, Новгород-Сіверська, Корюківська, Сновська. Це і середня освіта – школи і фахова передвища освіта. Також студенти отримають такі девайси», — Юрій Музика, начальник Управління освіти і науки ОДА.

Ці ноутбуки отримають у користування діти з сімей, які перебувають у складних життєвих ситуаціях, або ж ВПО та діти-сироти. Після завершення навчального року діти повертають девайси в школи, аби наступного року знову отримати їх у користування.

Журналіст: Оксана Замятіна

Оператор: Сергій Бутько

Ще статті по темі

Добавить комментарий

Back to top button