Суспільство (відео)

Чернігівським прикордонникам загрожують автомобілі (Відео)

«Загроза терористичних атак» — саме так охарактеризували нічийні автомобілі, що знаходяться між прикордонними пунктами пропуску України та сусідніх держав, на нараді в Чернігівській облдержадміністрації. Ініціатором наради став чернігівський прикордонний загін.

«Між пунктами пропуску Грем’яч (Україна) та Погар (Росія) знаходяться залишки розукомплектованих автомобілів, близько 30 одиниць. Протягом чотирьох років. На Нових Яриловичах знаходяться два транспортні засоби», — начальник групи реєстрації та паспортної роботи Чернігівського прикордонного загону Лідія Шелест.

Прикордонники запевняють, що вони не мають чіткої процедури, що дозволила б їм забрати ці авто, а в деяких випадках металобрухт, який там залишився. І взагалі прибирати їх звідти – взагалі не їхній обов’язок. Представники адміністрації у свою чергу кинули камінь у бік вартових кордону – буцімто вони не реагували на ситуацію раніше.

«Фактично ніхто нічого не робив, на кордоні безлад. Десятки одиниць техніки незрозумілої. Три роки війна іде з Росією і жодних кроків не відбувається», — директор департаменту цивільного захисту та оборонної роботи Чернігівської ОДА Сергій Болдирєв.

Дискусія визначила, що головними суб’єктами прибирання авто мають бути фіскальна служба, поліція та сільські ради, на території яких вони знаходяться. Проте остаточне рішення так і не було прийнято. Вирішили почекати 10 лютого, коли це питання порушуватимуть на всеукраїнському рівні, а вже після цього провести ще одну нараду.

Ще статті по темі

Back to top button