Суспільство (відео)

Чернігівці не поспішають відмовлятися від святкування 23 лютого (Відео)

23 лютого вже другий рік поспіль не є святковим в українському календарі, однак чимало громадян, як і раніше, визнають цю дату Днем армії.

Відзначати радянсько-російську дату за інерцією продовжують і багато чернігівців.

— Я особисто святкую, тому що це все моє життя, яке пройшло в армії – в тій армії, Радянській Армії при радянській державі.

— Все життя пройшло з такими святами, а 9 травня, 8 березня, 18 серпня – куди вони подівалися?! Так можна і день народження змінити…

— Я дуже жалкую за цим святом, мій батько – ветеран війни.

— Зараз якась ситуація така незрозуміла — наче і святкувати треба, і не святкувати.

— Це комуністичне свято і я не хочу відзначати його. Я – патріот України.

— Так, я святкую 23 лютого, тому що я військовий офіцер Радянської Армії, прослужив 28 років в армії і, я думаю, що для мене це свято, бо все життя моє пройшло в Радянській Армії.

— У нас на роботі відмовились люди святкувати 23 лютого, сказали, що не будуть. Тому, мабуть, наступного року вітатимемо наших хлопчиків восени, як годиться, і це добре.

— Тому що коли людина хоче зрозуміти свою самість, тобто ким вона є насправді, їй треба робити свої свята і свої традиції.

— Святкуємо, тому що мій чоловік складав присягу на вірність тому Союзу, в якому він служив.

— Спішу на роботу і забула, дякую, що нагадали, привітаю. Хоча, кого? Дідусів хіба що, таких уже немає родичів, яких слід вітати, тато з чоловіком не застали тих подій, тому нам вже ближчий День козацтва.

Залишаються вірними 23 лютому і ветерани Радянської Армії. Так, сьогодні в Чернігові під червоними прапорами пройшла церемонія покладання квітів у сквері імені Попудренка.

Нагадаємо, у 2015 році Президент України своїм указом скасував святкування 23 лютого Дня захисника Вітчизни. При цьому він заснував відзначення 14 жовтня — Дня захисника України.

Ще статті по темі

Back to top button