Суспільство (відео)

Чернігівці оцінили літературу про одностатеві стосунки (Відео)

Умовне відстоювання прав одних загрожує стати моральною травмою для інших. Дедалі частіше одностатеві стосунки популяризуються за допомогою засобів масової інформації, літератури тощо. Останнім прикладом був друк за державні кошти та розповсюдження по бібліотеках для прочитання дітям від 7 до 11 років книжки «Принцеса + принцеса. Довго і щасливо».

Що ж чернігівці думають про такі тенденції?

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: ЛГБТ-комікс для школярів: у Чернігові виступили проти нав’язування одностатевих стосунків (Відео)

Містяни відповідали на запитання: «Що ви думаєте про книжки в шкільних бібліотеках на тему одностатевих стосунків?»

«Дуже погано ставлюся до цього. ЄС це не потрібно… Узагалі це не наш менталітет. Не український, не християнський. Це дуже, дуже погано, що таке в нас впроваджують».

«Я ставлюся нейтрально. Через те, що діти повинні знати, що є таке. Почуття, відчуття… Але, можливо, не в такому доступі, і треба розділяти вік дітей, які з цією літературою ознайомлюються».

«Не дуже. Дивлячись якого віку діти. Це наразі входить у маси, але не для будь-якого віку. Якщо діти підліткового віку, тоді так, це можливо, тому що це є і від цього ми нікуди не сховаємося».

«Погано ставлюся. Тому що це ненормально просто. Я – людина віруюча, чоловік також. І взагалі це суперечить усім людським стосункам».

«Ну, ви знаєте, якщо ми говоримо з погляду гуманізації і європеїзації, то я не вважаю, що це може мати якісь негативні наслідки».

«Щоб сказати, що я ставлюся позитивно, я не можу сказати. – Негативно? – Ні, і не негативно. Повинно все бути в міру. Плюс-мінус. Однозначно до дітей повинна доноситися ця інформація. Але ненав’язливо якось».

«Література про одностатеві стосунки? – Потрібно, звісно. – Що потрібно? – Стаття така. – Одностатеві стосунки? – Ні, не можна. – Чому? – Тому що не можна».

«Мабуть, це потрібно. Тільки в більш дорослому віці. Я бачила цю книжку. Не зовсім її вітаю. Мені здається, що це дуже рано. Для підлітків це рано. У післяпідлітковому віці така книжка вже не підійде, тому я вважаю, що цю книжку не можна вводити».

«Погано. Тому що є сім’я, чоловік і дружина, а це все збочення».

Журналіст — Олег Дешура

Оператор — Дмитро Дриганов

Отримуйте оперативні новини Чернігівщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал – https://t.me/CheLineTv

Ще статті по темі

Back to top button