Суспільство (відео)

ЛГБТ-комікс для школярів: у Чернігові виступили проти нав’язування одностатевих стосунків (Відео)

У Чернігові дітям нав’язують одностатеві стосунки. Бити на сполох щодо паплюження традиційних українських цінностей першими почали депутати політичної партії «Наш край». На погоджувальній раді в Чернігівській міській раді вони заявили про неоднозначне видання в переліку книжок, рекомендованих для поповнення бібліотечних фондів.

«До цього переліку потрапила отака книжка… Це британська авторка Кейті О’Ніл. Книга називається «Принцеса+принцеса. Довго і щасливо». Коротко. Це книга, що видана у форматі коміксу, де, як у класиці, одна принцеса ув’язнена у вежі, а рятувати її приходить інша принцеса. Вони разом подорожують, у них є якісь пригоди і в кінці вони одружуються», — Олександр Луценко, голова фракції «Наш край» у ЧМР.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Як відповісти дитині на незручні запитання: поради сексолога (Відео)

Саме така література рекомендована для читання дітям від 7 до 11 років.

Тому депутат звернувся з офіційним запитом до фахівців, Асоціації сексологів та сексотерапевтів України, й отримав відповідь.

«Ця книжка несе ризики для психосексуального розвитку дітей і підлітків. Зокрема, через розмивання критеріїв статево-рольової поведінки чоловічої та жіночої статі, закріплення зразків трансформованої статевої рольової поведінки шляхом наслідування поведінки героїнь, формування викривленого уявлення про одностатеву дружбу», — Олександр Луценко, голова фракції «Наш край» у ЧМР.

Олександр Луценко запропонував на черговій сесії звернутися до Кабміну щодо необхідності вилучення цієї книжки. До цього ж обмежити в Чернігові доступ до цієї літератури, зокрема в дитячих і шкільних бібліотеках. Його пропозиція була підтримана.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Партія «Наш край» відстоює сімейні цінності

«Такі книжки, які за кошти платників податків, на мій погляд, нав’язуються українському суспільству, є небезпечні. Тому я вдячний колезі, депутату Олександру, який виніс це питання. Я вважаю, що більшість підтримає це питання. Треба опрацювати на законодавчому рівні. Як узагалі така література потрапляє до наших дітей», — Андрій Дериземля, начальник управління сім’ї, молоді та спорту ЧМР.

За словами Олександра Луценка, в суспільстві потрібно чути, розуміти і толерантно ставитися до всіх поглядів. Але не нав’язувати чужі цінності, насамперед дітям.

«Кожна людина має право вибирати свої уподобання, але, на мій погляд, 7 років – це не той вік дитини. Дитина не здатна зрозуміти всі класичні цінності та розставити всі пріоритети. Тому на цьому етапі ця книжка, на мій погляд, несе виключно руйнівний характер», — Олександр Луценко, голова фракції «Наш край» у ЧМР.

Загалом депутатська фракція «Наш край» у Чернігівській міській раді вважає за необхідне популяризувати цінності родини, традиційної сім’ї, батьківства, материнства тощо, і не піддаватися незрозумілим маніпуляціям на тему вибору людини.

Журналіст — Олег Дешура

Оператор — Дмитро Дриганов

Отримуйте оперативні новини Чернігівщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал – https://t.me/CheLineTv

Ще статті по темі

Back to top button