Суспільство (відео)

Чернігівці розповіли про своє «постмайданівське» життя (Відео)

У країні відзначають уже четверту річницю подій Революції Гідності. За цей час відбулося чимало змін – декомунізація та децентралізація, пенсійна, медична та судова реформа. На додачу і бажаний безвіз. Як саме все це вплинуло на життя простих чернігівців, ми поцікавилися у них самих.

Гірше і гірше з кожним роком. 50 років стажу, а пенсія менше 1 800. Як за неї жити, платити комунальні? Це нереально. А ціни ростуть. От якби депутати зробили таку пенсію собі та хоч би рік пожили в селищі на таку пенсію. А молоді де працювати, щоб заробити стаж?

Змінилась, але не можу сказати, що на краще.

Змінилась свідомість, у фінансовому плані погіршилось. Зміну свідомості я бачу в себе та друзів, люди припинили жалітись. Деякі з них почали щось робити.

На гірше.

Які зміни можуть бути у старих людей? То, може, в молодих і відбулось щось.

— За пенсію говорили рік цілий, що додадуть. Кому додали, а кому 100 чи 150 гривень. Ну, це що, зміни?

Я оптиміст, тому я завжди живу з думкою, що завтра буде краще, ніж вчора.

Я сказала б, що працювати стало тяжко. Тому що податки збільшились. Відчуття таке – біжиш, біжиш, а куди – не розумієш.  Не відчувається, що далі буде легше, а навпаки.

— Сказати, що якісь були зміни на краще, я не можу. Так, ми можемо вільно висловлювати думку та додатково впливати на владу. Але влада не прислухається, як було, так і є.

Життя країни змінилося на гірше, на жаль. А моє стало трошки кращим.

Журналіст Марина Шолох

Оператор Сергій Бутько

Читайте новини ЧЕline у соціальних мережах Instagram та Facebook.

Ще статті по темі

2 коментарів

  1. да уж, даже с зарплатой в 4000-5000 грн из Чернигова в Европу далеко на безвизе не уедешь. а о пенсионерах …стыдно…а ВЫ им проезд платный предлагаете. доживите, заработайте 35 лет страхового стажа и получите пенсию в 1500 грн и айда путешествовать…

  2. всех безработных АТП 2528 ПРИМКНЕТ К УБОРКЕ НА ШАРУ ГОРОДА! А ЗАРПЛАТУ КОГДА ПАХАРЯМ КМУНАЛЬНЫМ ПОВЫСИШЬ? ЦАРЬ?АУ?

Back to top button