Суспільство (відео)

Чи дорожчатиме проїзд у громадському транспорті Чернігова (Відео)

Чернігівцям варто готуватися до здорожчання вартості проїзду в громадському транспорті міста. Про те, як відбуватиметься перерахунок цін і за яких умов доведеться платити більше, говорили під час ранкової наради Чернігівської міської ради.

За словами виконувача обов’язків чернігівського міського голови Олександра Ломако, 50% вартості тарифу за проїзд у громадському транспорті Чернігова – це вартість паливо-мастильних матеріалів. У наявну ціну квитка, тобто 12 гривень, закладена ціна пального 30 гривень за літр, що суттєво відрізняється від поточної.

«Питання підвищення плати за проїзд зараз ми розглядати не плануємо, але чернігівці мають чітко розуміти: якщо ми не підвищуємо плату за проїзд і вони й далі їздитимуть за ті кошти, за які вони їздять, а вартість пального зростає і зростають заробітні плати та низка інших комплектуючих, то в нас немає іншого шляху, крім компенсації з міського бюджету цих витрат», — в. о. чернігівського міського голови Олександр Ломако.

Та разом із тим під час свого спічу Олександр Ломако запропонував директору управління транспорту ЧМР Олександру Рижому розглянути можливість введення в громадському транспорті Чернігова двох різних тарифів за проїзд. Ідеться про зміну вартості квитка в разі сплати готівкою – вона зросте; якщо ж оплата була в електронному форматі – вартість залишиться сталою, тобто 12 гривень.  

«Це потрібно зробити таким чином, аби це було не за один день, не за тиждень, а люди чітко розуміли, що, умовно кажучи, з 1 листопада, в них тариф не зміниться, але хто хоче платити готівкою – нехай готують диференційовану оплату», — в. о. чернігівського міського голови Олександр Ломако.

Доцільність нововведення Олександр Ломако пояснює потребою в повному переході на безготівкову оплату проїзду.

«Наша мета – щоб 100% оплати були безготівковими: або банківська картка, або транспортна.

Аби була більша прозорість, щоб ми чіткіше бачили всі транзакції та могли їх контролювати. І аби кондуктори чи перевізники не ховали якусь частину виручки», — в. о. чернігівського міського голови Олександр Ломако.

Також під час ранкової наради ЧМР начальник тролейбусного управління Руслан Ємець анонсував початок ремонту, а в подальшому – запуск тролейбусів до мікрорайону Бобровиця.

«До Сіверянки, до Лижної бази – там доволі потужний обсяг робіт, більше як 30 опор треба поміняти. 

Я вважаю, що десь у середині листопада ми запустимо тролейбус», — начальник Чернігівського тролейбусного управління ЧМР Руслан Ємець.

За словами Руслана Ємця, на цьому напрямку пошкоджено орієнтовно 30 тролейбусних опор. Наразі тривають ремонтні роботи з демонтажу та встановлення нового необхідного обладнання, аби до анонсованої середини листопада чернігівські тролейбуси могли поїхати до мікрорайону Бобровиця.

Журналіст: Таліна Тарасенко

Оператор: Сергій Бутько

Отримуйте оперативні новини Чернігівщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал – https://t.me/CheLineTv

Ще статті по темі

Back to top button