Суспільство (відео)

Чи важливо володіти навичками першої домедичної допомоги? (Відео)

Кожен із нас може опинитись у ситуації, коли комусь із рідних чи просто людині на вулиці необхідна допомога після надзвичайної ситуації. Саме від правильного алгоритму дій залежатиме стан потерпілого і чи буде він жити, адже саме домедична допомога дає можливість зберегти життя, поки не приїде «швидка». В умовах воєнного стану перша поміч набуває ще більшого значення.

Тому ми вирішили розпитати чернігівців, чому важливо вміти надавати першу домедичну допомогу?

Тому що це може врятувати життя.

Якщо людина володіє цією допомогою, то потрібно. А якщо ні, треба викликати «швидку».

Зазвичай коли люди страждають, їм потрібна допомога, перша допомога, вона найважливіша.

Тому що це рятує життя.

Судячи з останніх подій у Чернігові, коли опиняєшся в такій ситуації і поруч бачиш людей, яким вона необхідна, а ти цього не вмієш, то дуже неприємно. Хотілось би вміти надати людям першу домедичну допомогу.

Якщо ти вмієш надавати першу медичну допомогу, це врятує життя 100% або допоможе довезти людину до місця призначення. Багато випадків є, коли треба на елементарному рівні знати, як перев’язати, де перев’язати, де затиснути, яка рана. Це знадобиться в житті.

В умовах війни, щоб ми змогли врятувати людину, якщо в людини напад, то ми могли б довезти її до лікарні і вона залишилась би жива.

Дуже важливо, тому що в житті бувають такі ситуації, яких ти не очікуєш. Може стати погано будь-кому: і маленькій дитині, і дорослому. Тим паче, така спека зараз.

Також ми дізналися, чи вміють містяни надавати першу домедичну допомогу?

Не зовсім, мабуть, відносно, залежить від випадку.

Не дуже, я ж на це не вчилась.

Розуміння є, але на практиці не можу сказати точно, зможу чи ні. Буду старатися, якщо потрібно буде.

Не доводилося.

Я навчалась в університеті, нас там вчили і в школі нас вчили, також на уроках з основ здоров’я, як правильно надавати домедичну допомогу, ми знаємо основи.

Не дуже. Колись вчили, але… Коли хлопці приходять, кому встигли надати допомогу, той живий і залишається. Це все наша нація, тому ми повинні вміти. Якщо будуть показувати, вчити – це буде добре.

Ні, в мене такої кваліфікації немає.

Думаю, що в стресовій ситуації змогла б, але ще такого не траплялося, тому не можу сказати впевнено.

Війна диктує нам свої правила. Володіти навичками надання першої домедичної допомоги – важливо. Це може врятувати життя!

Журналіст: Іра Пономаренко

Оператор: Сергій Бутько

Отримуйте оперативні новини Чернігівщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал – https://t.me/CheLineTv

Ще статті по темі

Back to top button