Суспільство (відео)

На Чернігівщині батьки влаштували бунт у дитячому садочку (Відео)

У селищі Березна батьки тих дітей, які відвідують місцевий садочок, звинуватили керівництво закладу в низці порушень. Спершу говорили лише про харчування, але зрештою кількість і різноплановість звинувачень почали наростати, як снігова лавина.

«Замість компоту вони дають чай. Повинні давати соки вітамінізовані, але вони бовтають варення, яке привозять батьки», — Надія Вялько, жителька смт Березна.

«Дитина моя недоїдає. Це 100%», — Марина Ященко, жителька смт Березна.

«Тиждень моя дитина походила і почала постійно хворіти. Рвота. Чим вони їх годують – невідомо», — Юлія, жителька смт Березна.

«Ситуація критична. Моя дитина ходила до ясельок – там повна антисанітарія. Дітям руки не миють», — Руслана Молодча, жителька смт Березна.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Нова школа і садок у мікрорайоні Бобровиця: коли мрії втіляться в реальність

«Що стосується харчування… Я двічі з дітьми лежав у лікарні. Було отруєння. 72% було ацетону в дитяти», — Дмитро Демянов, житель смт Березна.

«Моя дитина три дні тому прийшла і розказує, що у п’ятьох дітей була блювота. З якої причини вона була, ніхто не знає», — Юлія Каспрова, жителька смт Березна.

«Дуже, дуже часто хворіємо. Харчування погане», — Алла Губенок, жителька смт Березна.

Що найбільше впадає в очі, то це старезна будівля, де розміщуються кухня та ясельки для найменших. Споруда має вигляд аварійної, про умови ж роботи розказують самі працівники кухні.

«Які умови на вашій кухні? – Дуже погані. Немає ні каналізації хорошої, ні води. Стінки повипирали. Умови жахливі», — працівниця кухні дитячого садка.

Керівниця садочку у відпустці. Виконувач обов’язків зазначає, що може відповідати лише за свою ділянку роботи. Старша медсестра заяви про масові отруєння дітей спростовує.

«Я виконую свої посадові обов’язки. Це методична робота. Вона на високому рівні. До харчів я не маю доступу», — Тамара Чепурна, т.в.о. завідувачка садочка смт Березна.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Дитсадок у Сосницькій ОТГ отримав подарунок

«На сьогодні в мене з довідками лише 2-3 дітей із гострими респіраторними. А щоб отруєння було, то немає жодної довідки», — Валентина Баклажко, старша медсестра садочка смт Березна.

Не відомо, чи труять харчами, а от отруєння димом відбувалося просто на очах знімальної групи. Приміщення харчоблоку та ясельок були оповиті їдким запахом пластмаси, що проникав і в передпокої садочка.

«Чому палиться сміття? – Утилізація сміття. – Діти ж труяться. – Їх тут немає. Усередину приміщення не доходить. – Хіба можна палити?» — двірник дитячого садочка.

Обурені батьки прийшли на зустріч із головою селища. Остання запевнила: робить усе для заміни застарілої будівлі, проте бракує коштів. Щодо збіднілого і неякісного меню все спростовує.

«Ну, як не додають? Це все погоджується. Калорійність розраховується. Кажуть, у плові немає м’яса. Я телефонувала з цього приводу, завідувачка сказала, що вони його перекручують, бо не кожен з’їсть, якщо є шматочок м’яса», — Ольга Романченко, голова Березнянської селищної ради.

Батьківська ж спільнота селища обіцяє продовжувати свою боротьбу за покращення умов харчування й утримання в садочку.

Журналіст Олег Дешура

Оператор Роман Лазун

Ще статті по темі

Back to top button