Суспільство (відео)

Чи впливає переведення годинникових стрілок на організм людини? (Відео)

Відсьогоні українці починають жити за новим  часом — зимовим:  у ніч із суботи на неділю годинникові стрілки перевели на годину назад. Психологи радять не перейматися цим, адже організм людини пристосовується до нових умов всього одну  за добу.

Про це розповість кандидат психологічних  наук Олена Гірченко.

— Для молодих людей дійсно ця проблема існує лише  в голові. Мене особисто це напружує, що про це всі говорять, ось ти перевела годинник або ти не перевела.

Кожна людина індивідуальна, залежність від метео умов  та від переведення годинників це теж індивідуальність кожного. Є люди більш залежні. Найчастіше це люди пенсійного віку або люди, у яких робота пов’язана зі стресами та із режимних, тобто, коли потрібно чітко вставати, або чітко лягати, люди, які перебувають на пенсії, наприклад, вони приймають ліки по годинах.  

У той же час є  молоді люди від 16 і до 45 років і мені здається ці люди не повинні бути схильні до зовнішніх обставин, адже виходить, що вони підкоряються  зовнішнім умовам, але мода  людина він повинен на, навпаки,  зовнішні умови підпорядковувати собі і бути в ритмі ситуації. Бо  якщо молода людина сьогодні залежно від переведення годиннка, то завтра вийде сонце і їй буде добре, потім з’явиться хмаринка і їй стане погано. Ось так і ми стаємо метео залежними. А якщо ми  підлаштовуємося під будь-яку ситуацію, то до цього годинника ми ставимося дуже спокійно.

Скажу, що наш організм адаптовується до нових умов життя  всього за добу.

Ще статті по темі

Back to top button