Суспільство (відео)

«Декрет-фітнес»: чернігівка організувала заняття для мам (Відео)

Декрет – це не привід сидіти вдома. Так вважає Катерина, мати двох дівчаток. Її меншій доньці всього два місяці, та вона вже займається спортом разом із мамою. Любов до спорту в Катерини зародилася ще змалку: дівчина в школі професійно займалася гімнастикою. Тепер, перебуваючи в декреті, вирішила не полишати спорт.

«Ідея з фітнесом виникла якось сама собою, щойно мій лікар дав добро. Сказав: «Катю, тримай зелене світло, можна потроху відновлюватися після пологів і братися до фізичних вправ». Я вирушила на свою першу невеличку пробіжку. Оскільки чоловік працює, старша донька навчається, та й також має свої тренування, а бабусі, на жаль, живуть в інших містах, то ми вирушили на спортивні годинки з малечею», — Катерина, тренерка з фітнесу для мам.

Такий вид проведення часу з дитиною чудово впливає на здоров’я дитини та мами, на їхнє самопочуття та навіть на психологічний стан. А також це гарний спосіб для знайомств і спілкування. Проте перш ніж завітати на заняття з фітнесу, варто порадитися зі своїм лікарем.

«По-перше, свіже повітря. По-друге, класний час для мами – приділити трішки уваги собі та своєму тілу. І по-третє, мабуть, найголовніше – це чудовий приклад для дитини. Адже мама – це перший провідник дитини в її житті до тих чи інших вподобань. Загалом спортивна культура в Україні розвивається дуже стрімко, попри тяжкі для країни часи, і це дуже класно, це потужно, це мотивує»,- Катерина, тренерка з фітнесу для мам.

Заняття з фітнесу для мам передбачають пробіжку, розминку та силові вправи, що допомагають позбутися зайвих кілограмів. Заняття Катерина проводить тричі на тиждень. Зараз фітнесом займаються на свіжому повітрі, проте взимку планують орендувати спортзал. Хоч і існує мама-фітнес у Чернігові лише тиждень, проте кожного заняття об’єднує навколо себе дедалі більше мам. Анастасія не пропускає жодного заняття, хоча живе далеко від локації проведення занять.

«Мені подобається фізична активність, тим паче, що на природі. Є складність, що маленька дитина, яка вже майже ходить, а не сидить у візку, але справляємося», — Анастасія, мама в декреті.

Багато жінок вважають час проведення з немовлям щоденною рутиною. Проте декрет – це не лише спостерігання, виховання та навчання дитини. Він може стати гарним етапом у розвитку самої мами. Багато хто з мам у декреті починає вести блог, хтось відкриває інтернет-магазин, створює іграшки, а хтось, як Катерина, займається спортом і заохочує до цього заняття інших.

«Декрет – це не привід казати «Стоп» ні своїм амбіціям, ні своїм планам, ні своїм спортивним звичкам. І тим паче не привід казати «стоп» собі», — Катерина, тренерка з фітнесу для мам.

Журналіст: Оксана Замятіна

Оператор: Сергій Бутько

Ще статті по темі

Back to top button