Суспільство (відео)

День Конституції у Чернігові: містяни вимагають розваг, яких немає (Відео)

— Є у нас настрій?Ну, в принципі, так, — Андрій та Олександра – туристи

Ровесники Конституції – Андрій та Олександра – приїхали до Чернігова зі столиці – відзначати державне свято оглядинами стародавнього міста.

— Я дуже давно хотів приїхати подивитися Чернігів, це не пов’язано з Конституцією, точніше – взагалі не пов’язано, я хотів давно подивитися печери, — каже Андрій.

Сьогодні в цієї молодої пари грандіозний туристичний план – побачити найцікавіші місця Чернігова, яких ще не бачили. Але, кажуть, розраховували на просвітницькі та патріотичні заходи.

— Було б непогано, якби цього дня було не просто свято, а якісь заходи із ознайомлення людей з тим, що таке Конституція, що в нашій Конституції є, як вона створювалася, як законно її можна змінювати, бо зараз в Україні відбувається доволі багато цікавих подій, які не зовсім конституційні, — додав Андрій.

А от чернігівцям у державне свято й останній офіційний вихідний бракує розваг у місті.

— Я не чувствую, что праздник. Никакого настроения праздничного нет. А почему? Ну, не знаю, атмосфера в городе не праздничная: флаги, фонтаны и цветы – это все хорошо, это радует, но это, как всегда, нет праздничного настроения, вот серьезно.

На День Конституції у Чернігові надто спокійно, і вулиці міста майже безлюдні. День народження головного державного документа містяни відзначають або на пляжі, або на дачах. Про державне свято у Чернігові нагадують лише жовто-блакитні прапори.

— Настроение хорошее, здорово. Праздник чувствуется или нет? Конечно, чувствуется, сейчас еще пойдем купаться, будем плавать.

— Я бажаю Україні процвітання, Чернігову – розвиватися і ставати чимраз кращим, розвивати туризм, бо у вас справді є багато цікавого, що хочеться відвідати і подивитися, людям бажаю, щоб любили Конституцію і знали Конституцію, — побажав Андрій.

Ще статті по темі

Back to top button