Суспільство (відео)

День селища Макошине відсвяткували поїданням сала (Відео)

Літні купальські дні у селищі Макошине відзначають по-особливому – на Івана Купала тут не лише храмують, а й вітають усе селище із днем народження, бо десь приблизно цієї пори аж 865 років тому  у літописі з’являється перша згадка про поселення на березі Десни. Тож до Макошиного з’їжджаються поважні гості і засипають місцевих жителів морем побажань.

 «Дозвольте вас привітати він народного депутата України Валерія Давиденка валерій Миколайович бажає вам міцного козацького здоровя, щастя, радості, мирного неба над головою і віри у щасливе майбутнє рідного краю та всієї України», — помічник народного депутатаУкраїни Валерія Давиденка Микола Торбєєв.

Серед почесних гостей іменинного свята –  і ось цей дідусь. Василь Ярина – ветеран Другої світової війни. Він народився і живе у Макошиному. Сьогодні його теж вітають із днем народження – 94-ю річницею. Багато років свого життя Всиль Ярина присвятив відродженню рідного селища. Тримаючи подяку за сумлінну працю, жителям Макошиного він бажає благополуччя.

Були у Макошиному не лише веселі святкування, а й  щедрі пригощання. Частували шашликами, усі бажаючі безкоштовно отримали порцію козацького кулішу від старости Романа Коваленка. Найсмачнішою частиною свята став конкурс на кращу страву із сала. Хвилюванню господинь не було меж.І  їх кулінарні витвори таки порадували око – за звання найсмачнішої страви із сала змагалося печене порося,  українські традиційні бутерброди із салом, сало з хріном у млинцях і навіть італійське «рафаело» на макошинський лад.

Оцінювати страви із сала доручили тим, хто розуміється на українському національному продукті найбільше – чоловікам. Почесне журі зізнається, що , дегустуючи сало, розгубилося.

Перемогу за оригінальність і сковорідку для майбутніх кулінарних звершень отримала авторка стави – «сало у шоколаді». Її рафаело припало до душі членам журі.

Роздаючи нагороди учасникам і переможцям конкурсу, виконувач обов’язки старости Роман Коваленко каже, що такого яскравого дня народження селища не було б без підтримки місцевих підприємців, тож просить на камеру подякувати усім.

«Хотілося б подякувати місцевим підприємцям, фермерам, які оброблять землю: Перепечаю Володимиру Борисовичу, підприємству «Авангар»,  нам допоміг депутат обласної ради Сергій Нужняк,також  Володимир Булавко, представник «Нашого краю» у нашому районі. Усі  разом вони значну частину сил своїх вклали  і допомогли нам у святкуванні», — в.о. старости селища Макошине Роман Коваленко.

У святковій іменинній програмі   розваг для макошинців вистачило  аж до вечора.  На порозі будинку культури танцювали і співали місцеві артисти, виступали вихованці циркової студії, на безпрограшній лотереї розігрували цінні призи, а любителі футболу зіграли на головному полі селища ветеранський матч. До самого ранку неділі тут обіцяють ще й дискотеку для молоді.

Ще статті по темі

Back to top button