Суспільство (відео)

Селяни заблокували дорогу через «космічні кратери» (Відео)

Ви з дитинства марили космосом і мріяли пострибати по місячних кратерах, але досі немає можливості чкурнути до зоряних галактик? Не впадайте у відчай, у подібну «кратерну» атмосферу можна поринути у Височанській об’єднаній громаді. Тут дороги не ремонтували десятиліттями і через це вони перетворилися на суцільне урвище, або як їх називають місцеві – «космічні кратери».

«Вам обіцяли дорогу відремонтувати?»

«Нічого. Це обласна дорога. Який хрін що там…»

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Перекриття дороги як крик душі мешканців чернігівської багатоповерхівки

«Ми ж не вимагаємо такого ремонту. Хоч дірки позароблюйте, ямки позакидайте. Їхати неможливо. Де я тільки не був, тільки у нас оце таке бачу – дурдом. Уже листи куди тільки не писали».

У людей урвався терпець і вони вийшли на акцію протесту. Кілька десятків обурених жителів громади перекрили дорогу обласного значення, що в селі Велика Доч.

«Хай поки подумає керівництво, що треба зробити з дорогами. Ви ж самі їхали і бачили, що тут за дорога. Це не дорога – це срам».

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: На Чернігівщині селяни перекрили дорогу

Мітингувальники запевняють, що вже втомилися писати різноманітні звернення і слухати порожні обіцянки. Влада їх не чує. Обурені селяни заявили, що ця акція попереджувальна – якщо найближчим часом їх не почують і не почнуть ремонтувати дороги – вони вийдуть на тотальне перекриття і заблокують рух на кілька днів.

«Це попереджувальна акція – до жнив соняшнику. Тільки соняшник почнуть убирати, будуть фури йти. Отоді ми перекриємо на день, на два, на три. Отоді вони зрозуміють. Це буде 100%. Зберуться всі. Тут будуть тисячі людей – ніхто не проїде. Тут же аграрії – он «АгроТрейд». Такі елеватори строять, що пилюкою забиває нас, а помічі нема ніякої», — говорить Петро Шалапуда, житель Височанської ОТГ.

Перекриття дороги у Великій Дочі тривало кілька годин. Але найцікавіше, обіцяють селяни, ще попереду.

«Тоді ми перекриємо дорогу повністю. Поки соняшник у машинах поцвіте. Тоді вони зрозуміють, що треба робити дороги».

Ще статті по темі

Back to top button