Суспільство (відео)

День Соборності України: нові звання та почесні грамоти (Відео)

У Чернігівській обласній філармонії відсвяткували День злуки Української Народної Республіки й Західної Народної Республіки. В залі – аншлаг. Половину зали зайняли строковики державної спецслужби транспорту та ліцеїсти льотного училища. Останні навіть не здогадуються, що святкують.

— Що таке день Соборності? Ну, чуть-чуть не пам’ятаю.

— Сьогодні день соборності, ну тобто свято, таке велике свято.

Екскурс в історію для них провів голова Чернігівської ОДА. Валерій Куліч вважає День Соборності найголовнішим українським святом.

«Проголошення акта стало возз’єднанням України. Української народної республіки», — голова Чернігівської ОДА Валерій Куліч.

Для Миколи Носка – це свято також не менш важливе. Під час урочистостей йому присвоїли звання заслуженого працівника науки та техніки. Хоча не тільки через це він шанує День Соборності України.

«Для мене це дуже велике свято. Моя мама була розкулачена і я про це не з чуток знаю, люди бідували, хоч і урожаї потужні були в нашій державі», — ректор ЧНПУ ім. Т.Шевченка Микола Носко.

Микола Носко – перший ректор, який отримав це звання. Він доктор наук, професор, академік Національної Академії Наук. На посаді ректора працює дванадцятий рік поспіль. Крім нього, голова Чернігівської ОДА також відзначив роботу інших активних працівників в усіх галузях.

Ще статті по темі

Back to top button