Суспільство (відео)

Депутатський протест: одна з фракцій не з’явилася на сесію Чернігівської міськради (Відео)

У ці хвилини має розпочатися засідання сесії Чернігівської міської ради. Утім, через низку порушень регламенту та деякі скандальні й відверто античернігівські питання порядку денного депутати однієї з фракцій висловили протест і не з’явилися на сесію. Депутати закликають міську владу повернутися до законного процесу проведення пленарних засідань.

«Звертаюся до керівництва Чернігівської міської ради та жителів Чернігова. Вже вкотре сесія міськради проводиться у позачерговому форматі, з порушенням норм, що передбачені діючим регламентом роботи Чернігівської міської ради. Проведення сесії у позачерговому форматі позбавляє депутатів можливості якісно опрацьовувати порядок денний, вивчати найскладніші питання, формулювати свою позицію та готуватися до проведення пленарного засідання.

Серед питань, які винесені на порядок денний, ми бачимо питання виконання звіту бюджету, який на сьогоднішній день виконаний лише на 5% у питаннях видатків на військові потреби. Утім у цей час ми бачимо підвищення окладу секретаря Чернігівської міської ради.

Також серед питань є внесення змін до місцевих податків і зборів, щодо нарахування 12% ставки щодо сплати за землю.

Ця відсоткова ставка була прийнята ще два роки тому, утім представники фракції «Наш край» під час голосування висловили свою позицію стосовно того, що це нарахування є незаконним.

На сьогоднішній день ми маємо чітку позицію антимонопольного комітету, стосовно того, що нарахування 12% є незаконним.

Але керівництво міської ради у свій час не дослухалось до зауважень нашої фракції, тож на сьогоднішній день ми маємо наслідки неправомірного використання цієї норми.

Фракція політичної партії «Наш край» продовжує активно працювати з виборцями міста Чернігова та вимагає від керівництва Чернігівської міської ради припинити саботувати процес проведення чергової сесії та повернутися до режиму роботи, який передбачено діючим регламентом Чернігівської міської ради», — Олександр Луценко – голова фракції партії «Наш край» у ЧМР.

Ще статті по темі

Back to top button