Суспільство (відео)

На Козелеччині школи взимку не обігріватимуть, бо чиновники не придбали вугілля (Відео)

На Козелеччині розгорівся скандал, у якому знову фігурують перші особи району. Почалося все ще влітку. У районі провели тендер на закупівлю вугілля для шкіл.

Однак його виграла не та фірма, на яку розраховували в райдержадміністрації. Проте начальник відділу освіти Сергій Стась не пішов на поводу у свого керівництва і дотримався процедури тендеру, підписавши договір.

Після цього його почали цькувати. Голова райдержадміністрації Володимир Швед відреагував миттєво. На непокірного підлеглого протягом двох днів накатали дві догани і звільнили. Очільник району тремтячим від хвилювання голосом спростовував свою причетність до звільнення Стася. Хоча всі в Козельці добре знають, що без його вказівки в районі і кури не несуться.

«Проведення службового розслідування – це компетенція відповідної комісії. Є не підтотовка по деяким школам», голова Козелецької РДА Володимир Швед

Голова адміністрації Швед усілякими способами домагався скасувати тендер на купівлю вугілля. Не досягши свого, він направив гроші на інші потреби. Школи Козелеччини залишилися без палива. І це при тому, що вже на дворі холодно і на носі зима. Такого прецеденту в районі не пам’ятають давно. У школах шоковані новиною про відсутність вугілля. 16 навчальних закладів мають твердопаливні котли. Дров вистачить лише на місяць, а що робити далі – не знають. Взимку діти, або мерзнутимуть, або не ходитимуть до шкіл. Виконувач обов’язків начальника відділу освіти району Ткаченко розповідає про загадкових меценатів, які забезпечать безкоштовно вугіллям навчальні заклади. Чи вірить він сам у те, що каже, теж загадка. Адже школам потрібно 400 тонн вугілля. Хто ж такий щедрий добродій, у Козелецькій адміністрації чомусь не кажуть.

«Будем забезпечувать вугіллям за рахунок спонсорів. За гроші чи безкоштовно ? Не можу сказати», – в.о. начальника відділу освіти Володимир Ткаченко.

Діями чиновників Козелецької райдержадміністрації повинні вже давно зацікавитися правоохоронні органи, впевнені юристи. Голова одноосібно вирішує, кому давати гроші, а кому ні. А це суперечить закону.

«Бюджетне законодавство забороняє зміни без рішення районної ради. Одноосібно голова адміністрації не може вносити зміни до бюджету»,юрист Олександр Постой.

Голова держадміністрації Володимир Швед зі своєю недалекоглядною політикою і закулісними іграми опинився загнаним у глухий кут. Зрив опалювального сезону в освітніх закладах району є очевидним фактом. Як і можливі надзвичайні ситуації, пов’язані із розморожуванням систем опалення і шаленими збитками. За це керівника району не погладять по голові. Навпаки, можуть дати копняка, і цей час стрімко наближається.

Ще статті по темі

Back to top button