Суспільство (відео)

«Діти Стефанії»: для чернігівських дітлахів стартував новий проєкт (Відео)

Про серйозні теми у формі гри та приємний діалог на рівних. Це про новий проєкт, який функціонує в Чернігові та навчає юних містян справлятися з найскладнішими життєвими ситуаціями. А разом із цим – дарує приємні емоції, адже діти мають змогу поспілкуватися з однолітками й здобути корисні навички.

«Проєкт «Діти Стефанії» мистецький проєкт, реалізований за фінансової підтримки Європейського Союзу та за сприяння фонду «Ізоляція».Основне наше завдання – наповнити життя дітей радістю. І завдяки нашим психологам зустрічі відбуваються на гідному рівні. І діти повертаються знову і знову, і питають, коли буда наступна», — Катерина Степаненко – організаторка проєкту.

Працює з дітками психологиня та арттерапевт. Кожне заняття пропрацьовується з урахуванням віку учасників і нинішньої ситуації в країні.

«Ми говорили про тривожність і страхи. Це неприємне відчуття, яке захоплює нас і не дає можливості мислити раціонально. Щоб кожна дитина могла собі допомогти, ми сьогодні і дихали, ми вдавалися до методу тілесного простукування», — Інна Чистенко – психологиня.

Та найважливішою завжди є думка тих, для кого все це створюється. У нашому випадку – маленьких чернігівців. Тож про засвоєне на майстер-класі й особисте враження кожного, цікавимося в учасників.

«Я сьогодні дізналася, як треба заспокоїти людину і тварину, та побороти свій страх. – Сподобалось тобі тут сьогодні ? – Так, мені тут дуже сподобалось», — Софія – учасниця проєкту.

«Я дізналася, як треба заспокоюватися та як заспокоювати друга», — Валерія – учасниця проєкту.

«Я дізналась, що, щоб заспокоїтися, можна зробити дихальну гімнастику. – Тобі сподобалося тут сьогодні? – Дуже, дуже», — Марія – учасниця проєкту.

Участь у проєкті можуть узяти всі зацікавлені діти. Утім, через обмеження щодо кількості в групах, не варто вагатися з реєстрацією.

«Заняття відбуваються раз на тиждень. У нас є чотири вікові групи: 7-9, 10-12 і завтра стартуватимуть дошкільнята: 3-4, 5-6.Гугл-форма є загальнодоступною, є окрема сторінка і там всі охочі записуються. Але в групах є обмеження, тому беремо тих, хто записався першими», — Катерина Степаненко – організаторка проєкту.

Журналіст: Таліна Тарасенко

Оператор: Сергій Бутько

Ще статті по темі

Back to top button