Суспільство (відео)

«Дніпро – Чернігів»: нове життя та історія переїзду на північ (Відео)

Через війну багато українців були змушені змінити місце проживання. Дніпрянка Ліза Скворцова разом із донькою Кірою переїхали на північ України через часті тривоги та обстріли в рідному місті, скорочений графік роботи дитячих садочків, а також особисту трагедію. Незважаючи на те, що Чернігівщина межує з країною-агресором, Ліза наважилася на цей сміливий крок

«Я переїхала до Чернігова, тому що мені дуже подобається це місце, я його відчуваю своїм, хоча Дніпро моє рідне місто, перший дім. А тут мені подобається жити, бо місто комфортне, компактне, не витрачаєш пів життя на корки, все є, тому я задоволена. Ще дуже важлива причина, чому я тут, бо тут багато моїх друзів і близьких мені людей, тому Чернігів», — Ліза Скворцова – нова мешканка Чернігова.

Віднайти своє місце в незнайомому середовищі, пристосуватися до нового ритму життя та встановити нові зв’язки — це лише частина викликів, перед якими постає людина під час переїзду.

«Скажемо так: адаптація вже була раніше, бо я сюди приїздила і могла жити у своєї подруги місяць. Тому я вже придивлялась до садочків, до районів, уже трошки орієнтувалась. То коли вже настав час ухвалення самого рішення про переїзд, я вже мала якісь орієнтири, де я буду жити та до якого садочка ходитиме мала. Тому не було проблем, і квартиру ми орендували доволі швидко, це було легко», — Ліза Скворцова – нова мешканка Чернігова.

Нова мешканка Чернігова вже відкрила для себе кілька місць, які стали їй особливо близькими. Ці куточки міста швидко завоювали її симпатію.

«Дуже мені подобається П’ятницька церква і цей парк, взагалі чудове місце і дуже спокійне. Також люблю прогулюватися на Валу», — Ліза Скворцова – нова мешканка Чернігова.

На думку Лізи, Дніпро і Чернігів суттєво відрізняються: якщо Дніпро вражає своїм динамічним темпом і масштабом, то Чернігів зачаровує спокоєм і затишком.

«100% відрізняються люди, бо важливе значення має кількість мешканців, коли велике місто, люди завжди кудись поспішають і вони більш заклопотані своїми справами, особистим життям, а тут, мені здається, що люди більш відкриті, спокійні та, напевно, повільніші, аніж у Дніпрі», — Ліза Скворцова – нова мешканка Чернігова.

Дівчина також зазначила, що через війну вона не будує великих планів на майбутнє і намагається жити моментом, цінуючи кожен день.

Журналіст: Іра Пономаренко

Оператор: Сергій Бутько

Ще статті по темі

Добавить комментарий

Back to top button