Суспільство (відео)

До Чернігова приїхав харківський професор, який виконує надскладні операції в сфері онкології (Відео)

Фахівці Чернігівської обласної лікарні видали спільну книжку разом зі своїми харківськими колегами.

Професор Харківської медичної академії Юрій Авдосьєв приїхав до Чернігова, щоб поділитися досвідом виконання складних операцій і розповісти про своє літературне дітище.

«Представлені, показані всі втручання в онкологічних хворих, почерговість втручань або того чи іншого виду лікування в онкологічних хворих», — Юрій Авдосьєв, професор кафедри онкології ХМАПО, завідувач рентгенхірургічного відділення ДУ «Інститут загальної та невідкладної хірургії ім. В. Т. Зайцева».

«Це прецедент в історії медицини Чернігівщини, тому що за 25 років своєї роботи я не пам’ятаю, коли настільки широка монографія була видана за участі спеціалістів Чернігівської обласної лікарні. Я вважаю, що це знакова подія, і дуже важлива для регіону, для лікарні і для України загалом», — Олег Лузан, завідувач хірургічного торакального відділення КНП «Чернігівська обласна лікарня» ЧОР.

Тема книжки – високотехнологічні методи лікування в онкології. Багато розділів монографії взагалі є унікальними і жодного разу не висвітлювалися в літературі.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: До кінця березня у приймальних відділеннях опорних лікарень Чернігівщини будуть завершені будівельні роботи

«Я вважаю, вона буде затребувана. Адже аналогів цієї книги немає в Україні. Це перша книжка в Україні з таким характером викладення матеріалу», — Юрій Авдосьєв, професор кафедри онкології ХМАПО, завідувач рентгенхірургічного відділення ДУ «Інститут загальної та невідкладної хірургії ім. В. Т. Зайцева».

«Є кілька глав, наприклад, стосовно захворювань діафрагми, ракових плевритів, тимом. Це ті хворі, яких ми почали лікувати тут, в обласній лікарні чернігівській уперше в Україні. І ці розділи ввійшли до цієї книжки. Це ті розділи, які взагалі ніде в літературі не висвітлювалися», — Юрій Авдосьєв, професор кафедри онкології ХМАПО, завідувач рентгенхірургічного відділення ДУ «Інститут загальної та невідкладної хірургії ім. В. Т. Зайцева».

«Це наша робота. Встановлення трахіальних стентів, кровохідних стентів. Емболізація. Це те, що, окрім нас, ніхто не виконує. Це наш ексклюзив», — Олег Лузан, завідувач хірургічного торакального відділення КНП «Чернігівська обласна лікарня» ЧОР.

Чернігівська обласна лікарня стала базовою для написання багатьох розділів цієї монографії, адже наразі тут є обладнання, що дає змогу робити унікальні втручання – хіміоемболізації тощо.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Які зміни чекають на Чернігівську районну лікарню

«У рентгенхірургічному відділенні обласної лікарні стоїть унікальний, хороший ангіограф, на якому можна робити будь-які інтервенційні втручання, на будь-яких артеріях», — Юрій Авдосьєв, професор кафедри онкології ХМАПО, завідувач рентгенхірургічного відділення ДУ «Інститут загальної та невідкладної хірургії ім. В. Т. Зайцева».

«Зараз до Чернігівської лікарні з’їжджаються з усієї країни, знаючи, що таку методику тут можна виконати на високому рівні», — Юрій Авдосьєв, професор кафедри онкології ХМАПО, завідувач рентгенхірургічного відділення ДУ «Інститут загальної та невідкладної хірургії ім. В. Т. Зайцева».

Методи лікування, висвітлені зокрема й чернігівськими лікарями, у світі вважаються одними з найбільш затребуваних.

«За кордоном це так звана інтервенційна радіологія, вважається найбільш затребуваною. Будь-яка операція зараз зводиться до мінімізації оперативного втручання», — Юрій Авдосьєв, професор кафедри онкології ХМАПО, завідувач рентгенхірургічного відділення ДУ «Інститут загальної та невідкладної хірургії ім. В. Т. Зайцева».

«Я вважаю, що це буде реально хороша можливість для лікарів. Не тільки початківців, але й спеціалістів. У сенсі, як боротися з онкологією і як далі рухатися вперед», — Юрій Авдосьєв, професор кафедри онкології ХМАПО, завідувач рентгенхірургічного відділення ДУ «Інститут загальної та невідкладної хірургії ім. В. Т. Зайцева».

Наразі є лише авторські примірники монографії. Більш широкий друк, приблизно 300 примірників, планується на березень–квітень цього року. Тоді відбудеться і презентація цієї праці.

Журналіст — Олег Дешура

Оператор — Дмитро Дриганов

Отримуйте оперативні новини Чернігівщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал – https://t.me/CheLineTv

Ще статті по темі

Back to top button