Суспільство

Які зміни чекають на Чернігівську районну лікарню

*Актуально

Керівник фракції «Наш край» у Чернігівській районній раді Дмитро Шкильов узяв участь у засіданні круглого столу щодо подальшої долі Чернігівської районної лікарні. Захід організували члени Ради ветеранів Чернігівського району, занепокоєні ймовірним закриттям медзакладу. На зустрічі були присутні представники майже всіх фракцій Чернігівської райради.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: «Наш край» вимагає більшої прозорості щодо виділення землі в Чернігові

Як пояснив Дмитро Шкильов, згідно з чинним законодавством, до 1 липня цього року медичні заклади мають бути передані на баланс тих громад, на території яких вони розташовані. «Ми розуміємо, що Чернігів як громада не зацікавлений у збереженні районної лікарні, оскільки зараз проводить оптимізацію мережі своїх медичних закладів. Тож не братиме на баланс ще один медзаклад», – зазначив він.

Водночас Дмитро Шкильов наголосив, що фракція «Нашого краю» за жодних обставин не голосуватиме за закриття медичного закладу, який нині обслуговує кількасот тисяч людей. Наразі розпочато перемовини із народними депутатами щодо внесення змін до законодавства, аби норма передачі на баланс комунальних установ не стосувалася медичних закладів. Також є необхідність знайти ймовірні шляхи фінансування районної лікарні. «Сьогодні Чернігівська районна лікарня – працюючий заклад і його треба зберегти», – зазначив Дмитро Шкильов.

Депутати Чернігівської районної ради готують звернення до центральних органів влади про збереження Чернігівської районної лікарні.

Довідка: КНП «Чернігівська ЦРЛ» Чернігівської райради функціонує з 1957 року як центральний медичний заклад для обслуговування жителів Чернігівського району. Сьогодні лікарня є спеціалізованим медичним закладом вторинного рівня надання медичної допомоги. Наразі забезпечена робота лікарні в режимі цілодобового (в тому числі ургентного) надання медичної допомоги. Лікарня має всі необхідні ліцензії та сертифікати, що підтверджують її можливості з належного обслуговування населення.

Пресслужба обласної організації ПП «Наш край»

Отримуйте оперативні новини Чернігівщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал – https://t.me/CheLineTv

Ще статті по темі

Back to top button