Суспільство (відео)

«Добро» по-чернігівськи: містяни обурені фірмою, пов’язаною з Атрошенком (Відео)

У Чернігові набирає обертів будівельний скандал, в епіцентрі якого перебуває чернігівський міський голова Владислав Атрошенко. Суть проблеми – будівництво по вулиці Любецькій, 26, у яке вклалися люди, зупинено, а вкладникам пропонують нові, дуже невигідні для них умови.

«Спочатку будували, потім зупинилося, а тепер нас просто намагаються викинути звідти», — Інна, чернігівка, вклалася в скандальне будівництво.

«Я вклав гроші. І вважаю, що ці всі люди, які вклалися в це будівництво, повинні отримати квартири», — Василь Михайлович, чернігівець, вклався в скандальне будівництво.

Інвестор – будівельна компанія «Добро» – зазначає, що зобов’язань, які брали на себе перед людьми два роки тому, наразі виконати не може.

«Ми в тих цінах за нинішніх обставин, за зростання цін на будівельні матеріали, не здатні виконати своїх зобов’язань. – Але ж зобов’язання були? – Були. Звісно. Так», — Андрій Башлик, директор ТОВ «Будівельна компанія «Добро».

Арбітром у спорі виступив чернігівський міський голова Владислав Атрошенко, на прийом до якого вже вкотре приходять обмануті вкладники.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Будівельний скандал, обшуки та Атрошенко проти Рейко: головне з сесії міськради (Відео)

«Ви можете повернути свої кошти. Як? У який спосіб? В якій черговості? Про все це сідайте та розмовляйте», — Владислав Атрошенко, чернігівський міський голова.

Проте в ролі регулятора міський голова, очевидно, виступає не просто так, адже компанія «Добро» має стосунок, скажімо так, і до його прізвища.

«Будівельна компанія «Добро». Зараз уже засновником є ваша дружина», — Олександр Гашпар, громадський активіст.

«І мер у це вплутаний. Але це чутки, я не стверджую», — Віктор, чернігівець, вклався в скандальне будівництво.

«У нас мер усі питання в місті вирішує. Всі. Тому й до мера», — Олександр, чернігівець, вклався в скандальне будівництво.

«За новими даними – бенефіціар Атрошенко Ірина Тимофіївна. Це збіг чи це з вашого сімейного кола? А я вам відповідаю на це запитання … я з радістю вам відповів би…» — Владислав Атрошенко, чернігівський міський голова.

Не відповів. Намагається не називати очевидного вголос і керівник «Добра».

«Компанія абсолютно публічна. Ви можете зайти на «Опендата» і подивитися всіх абсолютно», — Андрій Башлик, директор ТОВ «Будівельна компанія «Добро».

Проте мер все ж визначив «людину, яка все вирішує». Забудовника, який колись, при мері Атрошенку, хотів отримати ласий шматок на території міста.

«Це Рудницький Ігор Львович. Власник. Я буду з ним спілкуватися, щоб він фізично вирішив питання з людьми», — Владислав Атрошенко, чернігівський міський голова.

Перемовник із міського голови в цьому процесі вийшов такий собі. Попередніх обіцянок не виконав.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Чернігівці обурені ситуацією з будівництвом, до якої причетна фірма дружини Атрошенка

«Мер обіцяв, що питання вирішиться позитивно. Що все буде добре, він сказав на минулій сесії. На цій сесії він сказав – розбирайтеся самі, це господарчі справи», — Віктор, чернігівець, вклався в скандальне будівництво.

На людей нагримав.

«Замість того щоб подякувати мені, що я намагаюся вирішити вашу проблему, ви починаєте щось тут крутити. Навіщо мені це треба?» — Владислав Атрошенко, чернігівський міський голова.

Керівнику компанії «Добро» за те, що той забирає мерський час, перепало.

«Вважають, що можна це населення дратувати до посиніння, і я кайфую, тут перебуваючи. Якщо ви так вважаєте, то я вам поясню, що це не так», — Владислав Атрошенко, чернігівський міський голова.

А питання як були, так і залишились.

«Укрсівербуд» постраждав, директор каже. «Добро» постраждало. Ми також вважаємося постраждалими. Куди тоді гроші поділись? Побудували один поверх. Куди вони поділися? Я чув, що зранку Атрошенко сказав, що він знає, але не скаже», — Олександр, чернігівець, вклався в скандальне будівництво.

Загалом, за словами людей, на сьогодні їм пропонують три варіанти – доплатити та залишитися в проєкті, вкластися в будівництво на Масанах, де знову треба доплачувати, або ж забрати свої кошти, які вже знецінилися. У всіх варіантах вони втрачають, хоча домовленості 2020 року з компанією «Добро» були зовсім інші й порушені вони не з вини вкладників.

Журналіст — Олег Дешура

Оператор — Михайло Пронін

Отримуйте оперативні новини Чернігівщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал – https://t.me/CheLineTv

Ще статті по темі

Back to top button