Суспільство (відео)

Допомога родинам загиблих і комунальний «спрут»: президія облради (Відео)

Підготовка до чергової сесії обласної ради у вигляді президії пройшла в жвавому обговоренні. Однозначним досягненням засідання стало збільшення сум виплат родинам загиблих воїнів. На сесії буде введена ще одна – щорічна фінансова допомога кожному з батьків.

«Ми до цього ще додаємо виплату одноразової допомоги в розмірі 5 тисяч. Так», — зауважує Ігор Вдовенко, голова Чернігівської обласної ради.

Надаватимуть її, відповідно, в День батька і в День матері. Після цього консенсусу депутати почали словесно чубитись. Зокрема, не знаходили порозуміння в сфері розподілу екологічних коштів.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Завдання на другий тур виборів: прес-брифінг у Чернігівській ОДА

«Ви, мабуть, перехвилювались після першого туру виборів. І все змішалось разом», — зазначає Арсен Дідур, заступник голови Чернігівської обласної ради.

Далі черга дійшла до блоку питань щодо надання чергових повноважень управлінню комунального майна, зокрема, щодо проведення державної реєстрації права власності. Оскільки попередній досвід надання повноважень закінчився втратою на цей момент комунального підприємства «Ліки України», то розгорнулась дискусія.

«Юридична особа – обласна рада чи управління комунального майна? І різниця – на кого зареєстроване майно – дуже велика», — говорить Олександр Мисник, голова Чернігівської ОДА.

«Це все йдеться про суто адміністративну роботу, що не пов’язана з якимось переходом чи передачею в оренду і так далі», — розповідає Андрій Бунін, начальник управління комунального майна Чернігівської обласної ради.

Загалом 17-та сесія обіцяє бути цікавою. А стартуватиме вона зі звіту голови обласної ради й інформації прокурора області.

Журналіст: Олег Дешура

Оператор: Дмитро Дриганов

Ще статті по темі

Back to top button